Apple krijgt patent op o.a. eigen versie NFC

Apple heeft nieuwe patenten verkregen, namelijk voor een NFC-alternatief, het scherpstellen van een camera op een mobiel apparaat en een patent op het gebied van locatiediensten.

Apple heeft patent op NFC-alternatief

Het patent op een NFC-alternatief is opmerkelijk. NFC, wat staat voor ‘Near Field Communication’, begint steeds meer gemeengoed te worden in mobiele telefoons. Het kan onder andere gebruikt worden voor betalen in een restaurant, verzilveren van digitale coupons, automatisch ergens inchecken, enzovoorts. Steeds meer smartphones beschikken over NFC en steeds meer winkels, restaurants en andere zaken maken er gebruik van. Toch heeft Apple een patent voor een NFC-alternatief ingediend. Apple heeft eerder al aangegeven NFC nog niet volwassen genoeg te vinden om te implementeren, maar een eigen NFC-alternatief kan daar ook een reden voor geweest zijn.

Ook patenten voor scherpstellen camera en locatietechnieken

Naast een patent voor een NFC-alternatief heeft Apple ook patenten verkregen voor technologie op het gebied van locatiediensten. Een voorbeeld daarvan is dat wanneer jij een foto maakt er informatie getoond kan worden op basis van de locatie waar die foto gemaakt is. Een ander patent dat Apple verkregen heeft slaat op het scherpstellen van de camera in mobiele apparaten. Het patent zou gaan over een beweegbare lens om het scherpstellen te verbeteren. Ook spreekt het camera-patent over een sensor die afstand kan meten en een relatief goedkope techniek om kwaliteit en scherpte van een foto te verbeteren.

Het is nog niet bekend of Apple de verkregen patenten gaat toepassen in hun eigen apparaten.

Bron: Patently Apple


Tags: , , ,