Feestdagen en wintermaanden: high-end smartphones

In het derde ‘Feestdagen en wintermaanden’ artikel gaan we het hebben over het neusje van de zalm, het beste van het beste, de high-end smartphones. Het hoogste segment dat er bij de smartphones te vinden is.

Wat zijn high-end smartphones?

High-end smartphones zijn de beste smartphones die er zijn. De beste materialen in de behuizing, de beste hardware, de snelste processors, de grootste schermen, maar ook het duurste. Prijzen van meer dan 500 euro zijn niet vreemd in de high-end categorie, maar dan heb je ook wat! We zullen net als bij de midrange toestellen geen ‘beste smartphone’ uitkiezen. In dergelijke segmenten komt het meer aan op persoonlijke voorkeur welke telefoon beter is. Wel plaatsen we nog een shout-out onder de top vier. Als je wat minder te besteden hebt of wilt besteden kun je ook kijken naar budget smartphones of midrange smartphones.

Samsung Galaxy S3

Feestdagen en wintermaanden - Samsung Galaxy S3We beginnen met de Samsung Galaxy S3. Deze smartphone is het grootste succes van Samsung op de smartphone-markt en is uitgeroepen tot smartphone van het jaar 2012. Er zijn inmiddels meer dan 20 miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S3 over de toonbank gegaan en hij is inmiddels erg gunstig geprijsd. De Galaxy S3 behoort tot een van de snelste smartphones van het moment, mede door de Exynos 4412 quad-core processor met een snelheid van 1,4GHz. Qua opslaggeheugen is er 16GB aanwezig die je extern kunt uitbreiden met een MicroSD-kaartje. Het scherm van de Samsung Galaxy S3 heeft een grootte van 4,8 inch en een resolutie van 720×1280 pixels. Door het gebruik van de HD Super Amoled technologie oogt het scherm werkelijk prachtig. Naast de nette specificaties beschikt de Galaxy S3 ook over mooie software-functies. Denk aan Smart Stay, waardoor je scherm opgelicht blijft zolang je er naar kijkt.

– 8 megapixel camera op de achterkant waarmee je kunt filmen in 1080p
– 1,9 megapixel camera aan de voorkant voor videobellen
– 2100mAh accu, goed voor 700-800 minuten spreektijd!

Bekijk scherpe aanbiedingen van de Samsung Galaxy S3!

iPhone 5

Feestdagen en wintermaanden - iPhone 5De iPhone 5 behoeft waarschijnlijk weinig uitleg. Een van de meest populaire smartphones ter wereld, razendsnel uitverkocht en hij beschikt goede hardware. De iPhone 5 heeft een 4 inch HD-IPS LCD scherm met een resolutie van 1136×640 pixels. De resolutie lijkt een rare verhouding te hebben en dat klopt ook wel een beetje. Zo is de breedte hetzelfde als bij de iPhone 4S maar is de hoogte wat opgerekt, dit om ervoor te zorgen dat het toestel nog altijd prettig vast te houden is. De iPhone 5 is een enorm snelle telefoon (even snel of zelfs sneller dan de Galaxy S3) dankzij de 1,2GHz dual-core Apple A6 processor. Nu lijkt dual-core niet zo speciaal, maar Apple heeft er een hoop kracht in weten te stoppen, waardoor hij met gemak veel van zijn concurrentie verslaat.

– 8 megapixel camera aan de achterkant waarmee je kunt filmen in 1080p
– 1,2 megapixel Facetime camera aan de voorkant, speciaal voor videobellen
– 1440 mAh accu met een spreektijd van rond de 500 minuten!

Bekijk acties van de razend populaire iPhone 5 van Apple!

HTC One X+

Feestdagen en wintermaanden - HTC One X+De HTC One X+ is de geüpdate versie van de HTC One X en doet eigenlijk alles wel goed. Een snelle processor? Check! Veel opslaggeheugen? Check! Een mooi en groot scherm? Check! De HTC One X+ heeft een 1,7GHz quad-core Nvidia Tegra 3 processor, welke enorm snel is en uitermate geschikt voor games. Het scherm heeft een grootte van 4,7 inch en een resolutie van 720×1280 pixels. Een van de meest indrukwekkende specificaties is misschien nog wel het opslaggeheugen: 64GB! Het geheugen is helaas niet uit te breiden, maar waarschijnlijk is dat ook niet nodig als je zoveel tot je beschikking hebt. HTC werkt sinds een tijdje samen met Beats om de audio van de smartphones te verbeteren en dat is ook het geval bij de HTC One X+. Achterop prijkt het Beats-logo en door die techniek zullen muziek en filmpjes prachtig klinken.

– 8 megapixel camera op de achterkant waarmee je kunt filmen in 1080p
– 1,6 megapixel camera aan de voorkant
– 2100mAh accu waarmee je meer dan 750 minuten kunt bellen!

Sneller en beter dan de HTC One X, bekijk HTC One X+ aanbiedingen!

Sony Xperia T

Feestdagen en wintermaanden - Sony Xperia TDe Sony Xperia T is het nieuwste paradepaardje van Sony waarmee ze weer helemaal terug in de markt willen komen. Uiteraard maakt de Xperia T gebruik van het kenmerkende Xperia-design, maar hij beschikt daarnaast ook over erg nette specificaties die hem op een lijn zetten met andere high-end toestellen. Denk bijvoorbeeld aan de indrukwekkende 13 megapixel camera! Nu betekent veel megapixels vaak niet meer dan ‘staat leuk op het doosje’ maar de Xperia T maakt prachtige foto’s! Een andere leuke ‘feature’ van de Sony Xperia T is dat het de smartphone van Bond, James Bond is! Uiteraard niet meer dan een leuke marketing-gimmick, maar het staat wel erg cool dat je de smartphone van 007 in je broekzak hebt!

–  Snelle1,5GHz dual-core Snapdragon S4 processor
– 4,5 inch scherm met een resolutie van 720×1280
– 16GB opslaggeheugen en uit te breiden met een MicroSD-kaartje

Bekijk aanbiedingen van het Sony-vlaggenschip, de Sony Xperia T!

Shout-out!

Vergelijk de top 4 smartphones:
Samsung Galaxy S3, iPhone 5, HTC One X+ en Sony Xperia T!

Er zijn nog twee toestellen die een beetje liefde verdienen maar nét niet in de top vier kunnen. Die twee toestellen zijn de Nokia Lumia 920 en Samsung Galaxy Note 2.

Feestdagen en wintermaanden - Nokia Lumia 920Van de Nokia Lumia 920 hadden we gehoopt dat hij eind deze maand of in december in de winkels zou verschijnen, maar dat is helaas niet het geval. Nokia heeft namelijk bekendgemaakt dat de Lumia 920 in januari uitgebracht zal worden in Nederland. Waarschijnlijk kan hij wel al eerder besteld worden, maar vanaf januari zal hij leverbaar zijn. Beetje jammer, maar ook wel logisch. De Nokia Lumia 920 is overal ter wereld razend populair en Nokia schijnt met tekorten te kampen, wat een logische reden kan zijn voor het uitstel. Ondanks dat is de Nokia Lumia 920 nog altijd een absolute aanrader en (op basis van verschillende reviews) een behoorlijke topper met prachtige functies zoals de onovertroffen camera!

Schrijf je in voor de Nokia Lumia 920 alert en blijf op de hoogte van acties!

Feestdagen en wintermaanden - Samsung Galaxy Note 2Dan hebben we ook nog de Samsung Galaxy Note 2. Het was de Galaxy Note 2 of Galaxy S3 in de top vier en uiteindelijk heeft de Note 2 het nét niet gered. De Galaxy S3 is net wat conventioneler en staat daarom in de top vier. De Galaxy Note 2 is echter ook een topper dus vandaar deze shout-out. Qua specificaties zit hij redelijk op een lijn met de Samsung Galaxy S3 op één groot verschil na: het scherm. De Samsung Galaxy Note 2 heeft een 5,5 inch scherm, wat flink groter is dan veel andere high-end smartphones. Daarnaast wordt er ook een stylus meegeleverd met de Note 2. Een grote smartphone dus, maar absoluut een aanrader!

Bekijk aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 2!

Tags: , , , , ,