Feestdagen en wintermaanden: budget smartphones

Sinterklaas is dit weekend in Nederland aangekomen en het is dan ook tijd voor ons eerste ‘feestdagen en wintermaanden’ artikel! Dit eerste artikel zal zich richten op goedkope smartphones.

In de smartphone-wereld heb je drie categorieën: budget, mid-range en high-end. Het budget segment bestaat uit de goedkoopste smartphones die je vaak bij goedkope abonnementen gratis krijgt, zelfs als het om een éénjarig abonnement gaat. Onder de budget smartphones heb je veel keuze. We hebben daarom vier populaire smartphones uitgekozen die gemiddeld genomen goed beoordeeld worden door de consument.

Samsung Galaxy Ace

Samsung Galaxy Ace

De Samsung Galaxy Ace gaat alweer een tijdje mee maar is nog altijd een van de beste budget-smartphones. Voor een enorm lage prijs krijg je een goede smartphone die in principe alles kan wat je ervan verwacht. Whatsappen, spelletjes, internetten, navigatie, foto’s, Facebooken, Twitteren, je kunt er werkelijk alles mee. De Samsung Galaxy Ace heeft een 3,5 inch scherm met een resolutie van 320×480 pixels waar je goed op kunt navigeren. Het interne geheugen heeft een grootte van 158MB, wat vrij beperkt is, maar het externe geheugen is uit te breiden met een MicroSD kaartje van maximaal 32GB. Hierdoor kun je een hele hoop muziek, foto’s en filmpjes meenemen op je Galaxy Ace. Is het beperkte interne geheugen een probleem, dan kun je beter voor de Samsung Galaxy Ace 2 gaan. De Ace 2 beschikt namelijk over 4GB intern geheugen maar is wel iets duurder. De Galaxy Ace draait op Android 2.3 en kan zich qua functionaliteit prima meten met de huidige smartphones. Een wat oudere telefoon dus, maar wel eentje die nog altijd érg populair is in het budget-segment!

Vergelijk de scherpste acties van de Samsung Galaxy Ace, te krijgen vanaf €0,-!

Sony Xperia Tipo

Sony Xperia Tipo

De Sony Xperia Tipo is een redelijk onbekende smartphone maar toch zeker een aanrader. Deze smartphone is ongelooflijk klein maar heeft toch de onvervalste Xperia ‘look and feel’. Hij is strak vormgegeven en komt niet direct over als zijnde een budget smartphone. Het scherm van de Xperia Tipo is met zijn 3,2 inch zeker erg klein, maar groot genoeg om alles mee te doen. Van status-updates op Facebook tot het zoeken van muziek in Spotify. En over muziek gesproken, deze telefoon heeft 2,5GB aan opslaggeheugen aan boord! Hierdoor zal je niet snel gebrek aan ruimte hebben. Wanneer je toch ruimte te kort komt kun je het uitbreiden met een MicroSD-kaartje. Ondanks de prijs is de Xperia Tipo gewoon uitgerust met Android 4.0, in tegenstelling tot veel andere budget smartphones, die vaak draaien op Android 2.3. De prijs van de Xperia Tipo zegt misschien ‘budget’ maar daar denkt de telefoon zelf helemaal anders over!

Budget prijs, premium looks. Vergelijk hier de Sony Xperia Tipo aanbiedingen!

HTC One V

HTC One V

Een jaar geleden waren de HTC Wildfire en Wildfire S nog dé budget smartphone van HTC. Nu heeft de HTC One V dat stokje overgenomen. Voor de HTC One V betaal je wat meer dan voor de andere toestellen in dit artikel, maar dat is dan ook direct terug te zien in de specificaties. Zo heeft het scherm een grootte van 3,7 inch en een resolutie van 480×800 pixels, is er 4GB opslaggeheugen aanwezig en kun je het geheugen uitbreiden met een MicroSD-kaartje. Daarnaast is het mogelijk om met de 5 megapixel camera HD-filmpjes op te nemen en staat er standaard Android 4.0 op. De HTC One V heeft indrukwekkende specificaties die tot een jaar geleden nog als mid-range werden beschouwt. Misschien de duurste smartphone in dit artikel, maar de HTC One V is het geld dubbel en dwars waard!

Kwaliteit van HTC met een zachte prijs. Bekijk hier aanbiedingen van HTC One V!

LG Optimus L-serie

LG Optimus L serie

LG doet het de laatste maanden erg goed met de nieuwe L-serie smartphones. Het zijn indrukwekkende smartphones voor een zeer zachte prijs. De L-serie bestaat uit de LG Optimus L3, L5, L7 en L9. We hebben gekeken welke van de vier het beste zou zijn voor dit artikel, maar een duidelijke keuze is moeilijk te maken. Zelfs de duurste van de vier, de LG Optimus L9, kost ‘maar’ 319 euro wat enorm weinig is als je ziet wat je ervoor terug krijgt. Zo heeft de LG Optimus L9 een dual-core processor aan boord, 4GB opslaggeheugen, een 4,7 inch beeldscherm een camera waar je 1080p-filmpjes mee op kunt nemen. High-end specificaties voor een enorm lage prijs.

LG Optimus L 9

Ook de LG Optimus L7 heeft een erg schappelijke prijs en ook nog eens leuke  specificaties. Zo zijn de specificaties beter dan die van de HTC One V en is de prijs lager. Hetzelfde geldt voor de LG Optimus L5 en L3, de twee goedkoopste toestellen in de serie. De L3 is voor degene die smartphone-functionaliteit wil voor een héle lage prijs en de L5 is voor degene die net wat meer smartphone in zijn handen wil hebben. Voor ieder wat wils dus met prijzen die beginnen met iets meer dan 90 euro voor een losse LG Optimus L3 tot minder dan 350 euro voor de LG Optimus L9.

Vergelijk acties van de ongelooflijk goedkope LG Optimus L-serie!

GSMacties.nl aanrader: Sony Xperia Tipo

Zoveel mensen zoveel wensen. Dat maakt het lastig één aanrader te presenteren. De een wil een smartphone voor een zo laag mogelijke prijs, de ander wil wat meer functionaliteit voor minder dan 200 euro en weer een ander wil een groot scherm zonder daarvoor teveel te betalen.

De Sony Xperia Tipo is onze aanrader: alle functionaliteit die je kunt verwachten van een smartphone, een design dat je vaak bij duurdere toestellen ziet en dat allemaal voor een erg schappelijke prijs. Onze runner-up is de L-serie van LG. Voor enorm lage prijzen weten ze enorm goede smartphones aan te bieden en er is voor ieder wat wils.

Vergelijk acties van de Sony Xperia Tipo, LG Optimus L3, L5 en L7!

Tags: , , , ,