Instagram gebruikt voor videoclip

Instagram kennen we voornamelijk van de vierkante foto’s met een overvloed aan retro-filters. De een gebruikt Instagram om een goede foto op te fleuren, een ander denkt mindere foto’s ermee op te kunnen fleuren en weer een ander maakt er een videoclip mee.

Eerste Instagram-videoclip ooit!

Instagram videoclipInstagram is puur bedoeld voor foto’s. Een video kun je niet door het programma halen. Toch heeft regisseur Arturo Perez Jr. het voor elkaar gekregen om voor de band The Plastic Revolution een Instagram ‘videoclip’ te maken. Videoclip is eigenlijk niet helemaal juist want de uiteindelijke video is foto per foto gemaakt. Daarna is elke foto door Instagram gehaald en is het geheel weer aan elkaar gezet om een videoclip te maken. Behoorlijk origineel en volgens de Perez is het de eerste Instagram videoclip ooit gemaakt. De foto’s zijn overigens waarschijnlijk niet gemaakt met een telefoon, maar dat doet geen afbreuk aan het idee en de uitwerking.

Geslaagde videoclip

Je vraagt je misschien af waarom de video zo schokkerig overkomt, maar dat komt door het totale aantal gemaakte foto’s. Er zijn in totaal namelijk 1905 foto’s gemaakt, wat neerkomt op ongeveer 9 foto’s per seconde. Normaal worden er (in Europa) 25 beeldjes per seconde gebruikt om tot een vloeiend beeld te komen. Als de regisseur de videoclip helemaal vloeiend had willen maken, dan waren er 5370 foto’s nodig geweest en moest het fototoestel 25 foto’s per seconde maken en dat steeds een paar seconden lang (wat geen enkel fototoestel kan, tenzij je gaat filmen). Wat ons betreft is de videoclip goed gelukt en zo zie je maar dat dé mobiele filter-app ook voor andere doeleinden kan worden ingezet dan alleen het opleuken van foto’s.

Bron: Petapixel


Tags: , ,