Indonesië wil gebruik mobieltjes verminderen

In Indonesië gaat het in de nabije toekomst duurder worden om mobiele telefoons te kopen. De regering wil namelijk extra belastingen invoeren om het gebruik van mobiele telefoons terug te dringen. De reden: mogelijke gezondheidsrisico’s.

Volgens regering zorgen mobiele telefoons voor kanker

Door de jaren heen zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd wat betreft gezondsheidsrisico’s en het gebruik van mobiele telefoons. Het ene onderzoek zegt dat er geen vuiltje aan de lucht is, het andere onderzoek zegt weer dat je kanker kunt krijgen door het gebruik van mobiele telefoons. Het resultaat van zo’n laatste onderzoek is reden voor de regering van Indonesië om mobiele telefoons duurder te maken door het heffen van extra belastingen. “Volgens verschillende internationale gezondheidsorganisaties kan het gebruik van mobiele telefoons na 10 jaar voor een dubbele kans op kanker of tumoren zorgen“, aldus Bambang Brodjonegoro van het Ministerie van Financiën. De regering van Indonesië wil het gebruik daarom terugdringen en probeert dit voor elkaar te krijgen door telefoons duurder te maken met behulp van extra belastingen.

Provider beschuldigd regering Indonesië van misbruik onderzoeken

Er is nog altijd geen eenduidige conclusie wat betreft gezondsheidsrisico’s door het gebruik van mobiele telefoons. Er zijn veel onderzoekers die zeggen aangetoond te hebben dat de straling van mobiele telefoons mogelijk kankerverwekkend is, terwijl veel andere onderzoekers juist overtuigd zijn van het tegenovergestelde. Je kunt dus niet met zekerheid zeggen dat het gebruik van mobiele telefoons tot kanker zal leiden. Riant Nugroho, lid van ’the Indonesian Telecommunication Regulator Body’ (een telecomorgaan) is dan ook niet blij met de extra heffingen en beschuldigd de regering van het misbruiken van enkele onderzoeken om extra geld te kunnen innen. Een van de laatste onderzoeken op het gebied van mobiele telefoons komt uit Noorwegen met de conclusie het niet schadelijk is. Nu is het weer wachten op een onderzoek dat het tegenovergestelde claimt.

Bron: The Jakarta Globe


Tags: , , ,