Amerikaanse provider AT&T wil mogelijk KPN overnemen

Er gaan geruchten dat het Amerikaanse AT&T mogelijk KPN over wil nemen om zo uit te kunnen breiden buiten de Verenigde Staten. Anonieme bronnen zouden dit gemeld hebben aan The Wall Street Journal.

AT&T op zoek naar Europese telecomproviders

AT&TAT&T is een van de grootste telecomproviders in de Verenigde Staten en die zou belangstelling hebben getoond om KPN over te nemen. Op die manier wil de Amerikaanse provider internationaal uitbreiden. Anonieme bronnen hebben dit gemeld tegenover The Wall Street Journal. Overigens is KPN niet de enige provider die AT&T in het vizier zou hebben. Ook Everything Everywhere, een Britse provider, en een Duitse provider die niet bij naam genoemd is, zouden kandidaat zijn voor overname als het aan AT&T ligt.

Onduidelijk of plannen voor overname concreet zijn

Of de plannen al concreet zijn is niet duidelijk, maar het zou zomaar kunnen. Zo is 28 procent van KPN momenteel eigendom van América Móvil, een Mexicaanse provider. AT&T bezit een klein aandeel van América Móvil en de topmannen bij beide providers zouden goede vrienden zijn van elkaar. Ook heeft KPN de afgelopen tijd buitenlandse onderdelen proberen te verkopen, maar de Duitse en Belgische divisies zijn tot nog toe niet verkocht. KPN zelf zegt niet te reageren op geruchten.

Bron: The Wall Street Journal


Tags: , , ,