EU pompt 1 miljard euro in ontwikkeling grafeen

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets over de ontwikkelingen rondom grafeen hebben geplaatst maar nu is er weer een nieuwtje. De Europese Unie ondersteund namelijk de ontwikkeling van grafeen met 1 miljard euro over een periode van tien jaar.

Europese Unie ondersteund ontwikkeling van grafeen

Grafeen is een materiaal dat mogelijk voor een revolutie kan zorgen in onder meer de wereld van smartphones. Het materiaal is enorm licht, enorm sterk, een goede geleider, buigbaar en ga zo maar door. Met grafeen moet het mogelijk worden om buigbare telefoons werkelijkheid te maken, om veel betere accu’s te maken (meer capaciteit en sneller opladen) en om telefoons te maken die flink wat sterker zijn dan de telefoons van nu. Het is al een tijdje stil rondom de ontwikkelingen van grafeen, tot vandaag. De Europese Unie heeft namelijk 1 miljard euro over een periode van 10 jaar toegezegd aan een consortium met de naam ‘Graphene Flagship’. In dit consortium zitten onder andere Nokia en de University of Cambridge waardoor er een combinatie is van bedrijven en onderzoekers. Die combinatie moet, ondersteund door de 1 miljard euro, de ontwikkelingen op het gebied van grafeen versnellen.

Futuristische telefoon - armband

Is deze futuristische telefoon binnenkort werkelijk?

56 miljoen euro voor de eerste 30 maanden al een feit

In de eerste 30 maanden zullen 126 academische en industriële onderzoeksgroepen, verspreid over 17 Europese landen ondersteund worden met een eerste injectie van 54 miljoen euro als ‘duwtje in de juiste richting’. Daarna is het hopen dat de ontwikkelingen snel gaan en we binnenkort rond kunnen lopen met de smartphone 2.0!

Bron: Engadget


Tags: , ,