Review: Draadloze oplader van Nokia

Nokia heeft samen met de nieuwe Lumia’s een hele reeks nieuwe accessoires uitgebracht. Een daarvan is de draadloze oplader. Geen gedoe meer met stekkertjes maar gewoon je telefoon op een plaatje leggen. Wij hebben gekeken of het écht zo prettig werkt!

Een draadloze oplader: handig of niet meer dan een leuke gadget?

Draadloze oplader Nokia met kabelDe draadloze oplader van Nokia is eenvoudig vormgegeven en is vrij klein. Hij is te krijgen in de kleuren rood, wit, zwart en geel en wordt geleverd met een kabeltje in de kleur van de oplader en een stekker voor het stopcontact. Het hele doel van een draadloze oplader is om het opladen van je smartphone makkelijker te maken. Je hoeft geen kabeltje meer in je smartphone te steken maar legt hem gewoon op het platform waarna het opladen begint. Werkt het écht zo makkelijk? Ja, eigenlijk wel en meer stelt het eigenlijk ook niet voor. Je kunt de draadloze oplader naast je bed neerleggen, in de keuken, in de woonkamer, in je werkkamer of waar je maar wilt en je hebt er geen omkijken meer naar. Gewoon telefoon erop leggen en hij wordt opgeladen. Wanneer je weer weggaat pak je je telefoon weer op en vertrek je. Wij hebben een video gemaakt die laat zien hoe gemakkelijk het is:

Conclusie

Draadloze oplader Lumia 920De draadloze oplader van Nokia hebben wij getest in combinatie met de Nokia Lumia 920 maar hij is compatible met alle qi-ondersteunende smartphones. Die zijn er op dit moment nog niet heel veel maar dat zal vrij snel veranderen. Wij zijn erg tevreden over de oplader en hij doet zijn werk gewoon goed. Opladen gaat wel iets trager dan wanneer je oplaadt via een oplader met draad, maar het feit dat je geen kabel in je telefoon hoeft te steken is erg prettig. Het enige nadeel is de prijs. De oplader kost namelijk bijna 70 euro, wat behoorlijk veel is wanneer je kijkt naar prijzen van concurrerende producten. Een voordeel van de Nokia-oplader is dan weer wel dat hij te krijgen is in de kleur van jouw Lumia en dat hij lekker klein vormgegeven is.

Bekijk acties van de Nokia Lumia 920 waarbij je tot 1 april een gratis oplader cadeau krijgt bij geselecteerde winkels!

Tags: ,