Jij gooit jaarlijks 96 euro aan beltegoed weg!

Oké, de titel is een beetje misleidend, maar de Consumentenbond heeft uitgerekend dat er per Nederland per jaar gemiddeld 96 euro aan beltegoed ‘weggegooid’ wordt. Dit heeft deels te maken met het feit dat veel bundels maar een maand houdbaar zijn.

Nederlanders verbruiken veel minuten, sms’jes en MB’s niet

ConsumentenbondElke maand worden er zo’n 209 miljoen belminuten, 259 miljoen sms’jes en 537 miljoen MB’s niet verbruikt door consumenten. Minuten, sms’jes en internet waar wél voor betaald is. De reden dat ze niet opgemaakt worden is heel simpel: bundels zijn tegenwoordig vaak maar een maand houdbaar. Al die ongebruikte minuten, sms’jes en MB’s resulteren erin dat de gemiddelde Nederlander per maand zo’n 8 euro ‘weggooit’ wat neerkomt op zo’n 96 euro per jaar. De gegevens heeft de Consumentenbond vergaard door 180.000 rekeningen te analyseren. Sms’jes worden het vaakst niet opgemaakt.

Consumentenbond dringt aan op langere houdbaarheid van bundels

De Consumentenbond wil aan gaan dringen op het langer houdbaar maken van onze geliefde bundels. De Consumentenbond vind het een belachelijke regel dat je je tegoed in een maand op moet maken. De providers weigeren dit te veranderen dus stapt de bond naar de politiek toe middels een petitie. Het doel van de Consumentenbond is de houdbaarheid verlengen naar een jaar. Volgens Vodafone zou de discussie echter deels tot het verleden horen. De provider biedt namelijk onbeperkt bellen en sms’en aan bij de nieuwe Red-abonnementen waardoor het tegoed niet kan vergaan.

Bron: Nu.nl


Tags: , , ,