T-Mobile gaat frequenties uitlenen tijdens de inhuldiging

T-Mobile heeft laten weten dat het tijdens de inhuldiging frequenties uit gaat lenen aan de overheid. De frequenties gaat voornamelijk gebruikt worden voor mobiele audio- en videoverbindingen.

T-Mobile zet extra frequenties in voor de media

T-Mobile inhuldigingTijdens de inhuldiging op 30 april wordt enorm veel drukte verwacht door het grote aantal mensen, maar ook door portofoons en mobiele audio- en videoverbindingen. Om die reden heeft T-Mobile besloten, op verzoek van het Agentschap Telecom, om de 2,1GHz- en 2,6GHz-banden beschikbaar te stellen aan de overheid. Die frequenties zullen op 30 april in Amsterdam gebruikt worden door de media om bijvoorbeeld beelden van camera’s door te geven. De frequenties die ingezet gaan worden worden door T-Mobile in de regio Amsterdam normaal niet gebruikt en er wordt geen vergoeding gevraagd door T-Mobile.

Meehelpen tijdens de inhuldiging geen verplichting voor T-Mobile

Volgens het Agentschap Telecom gaat het hier niet om een verplichting voor T-Mobile om mee te werken, maar de provider heeft er vrijwillig mee ingestemd. Ook is T-Mobile de enige provider die zijn frequenties tijdens de inhuldiging uitleent. Wel werken de diverse providers samen om de capaciteit te vergroten voor het publiek, door bijvoorbeeld extra zendmasten te plaatsen.

Bron: Tweakers


Tags: , ,