Beats Audio: marketing onzin?

Zoals de meesten hier wel weten maakt HTC gebruik van Beats Audio. Het is een speciale extra in de vorm van audioverbetering waardoor je muziek stukken beter klinkt. Voor de ‘ultieme’ ervaring kun je ook nog gebruikmaken van Beats koptelefoons.

Beats Audio uitgelegd

Beats Audio, een feature die alweer even te vinden is op diverse HTC smartphones. Je weet dat jouw HTC gebruikmaakt van Beats als er op de achterzijde een rood logo staat. Het voordeel volgens HTC en Beats is dat je audio stukken beter klinkt, vooral als je gebruikmaakt van een Beats-koptelefoon. Maar zorgt Beats Audio nou écht voor zoveel betere audio of is het gewoon een stukje marketing en meer niet? Op Youtube kwamen we een video tegen van Marques Brownlee die Beats Audio uitlegt op een enorm simpele manier. De video kun je hieronder bekijken.

Even kort samengevat: Beats Audio maakt twee audio-profielen aan op je telefoon. Een profiel voor als Beats aan staat en eentje voor als het uit staat. Wanneer Beats aan staat worden de lage en hoge tonen extra benadrukt waardoor je muziek lekker vol en helder klinkt. Wanneer Beats uit staat worden lage en hoge tonen wat meer naar de achtergrond gedrukt waardoor de tonen in het midden meer naar voren komen. Hierdoor klinkt je audio wat doffer, minder vol en minder helder. En voor de duidelijkheid: het profiel dat gebruikt wordt als Beats uit staat is niet hetzelfde als de audio op een telefoon zónder Beats.

Beats Audio is niets meer dan een equalizer?

Na wat verder speurwerk kwamen we een video tegen waarin dit heel duidelijk te horen is op de HTC One. Met Beats aan klinkt de audio erg vol en helder en met Beats uit klinkt het erg dof en leeg, een effect dat je met een simpele equalizer ook eenvoudig kunt bereiken.

Het lijkt er dus sterk op dat Beats niets anders is dan een simpele equalizer die de audio van je telefoon aanpast zodat het met het effect aan stukken beter klinkt. Beats is momenteel echter ‘hot’ en dus is het niet gek dat HTC ermee in zee is gegaan. Er is nu zelfs een nieuwe reclame van Beats waarin samengewerkt wordt met Pharell Williams en Robin Thicke met daarin de hashtag #UWANTIT.

Vergelijk HTC-smartphone die gebruik maken van Beats Audio

Wil jij (of heb jij) Beats op je (HTC-)telefoon of kun je ook prima leven zonder deze hippe equalizer?


Tags: , , ,