HTC One heeft geen HDR Microphone meer

HTC heeft de officiële specificaties van de HTC One aangepast naar aanleiding van de kwestie met de exclusieve Nokia-microfoon. Er wordt nu geen melding meer gemaakt van een ‘HDR Microphone‘.

HTC One heeft nu officieel geen HDR microfoon meer

Het is wat als je als merk belandt in een strijd tussen een ander merk en diens leverancier. Het is HTC overkomen met hun nieuwe One-smartphone. Die bevat een specifiek soort microfoon van STM (ST Microelectronics) welke exclusief voor Nokia ontwikkeld is. Hier kan HTC volgens eigen zeggen niks aan doen omdat het van niks wist en ze zouden op zoek gaan naar een goede (en mogelijk betere) vervanging. Of dat gelukt is of niet is niet duidelijk, want de ‘HDR Microphone’ is nu van de officiële specificaties van de HTC One gehaald.

HTC HDR MicrophoneBovenstaande is afkomstig van de HTC zelf. Het eerste plaatje is hoe het eerst was en het tweede plaatje laat zien hoe het nu is: zonder de HDR Microphone dus.

HTC heeft overigens nog wat onduidelijkheden de wereld uit geholpen in een verklaring (welke tevens een mooie samenvatting is voor degene die niet helemaal weten wat er precies gebeurd is).

“Naar aanleiding van verschillende onjuiste verhalen met betrekking tot het recentelijke rechterlijke bevel van Nokia tegen STM (een leverancier van onderdelen van HTC in Nederland) wil HTC enkele punten duidelijk maken:  

– Nokia heeft géén rechterlijk bevel afgedwongen in Nederland, of ergens anders, tegen de HTC One.
– Nokia heeft in Nederland puur gehandeld tegen STM. HTC is niet aangeklaagd door Nokia in Nederland.
– Het Nederlandse rechterlijke bevel verbiedt STM het verkopen van bepaalde microfoons aan andere bedrijven, behalve Nokia, voor een bepaalde periode.
– Het oordeel tegen STM verklaart dat HTC door kan gaan met het gebruiken van de microfoons die eerder al gekocht zijn van STM, omdat deze gekocht zijn in goed vertrouwen. Nokia heeft geprobeerd om de reeds gekochte microfoons terug te vorderen, maar dat is niet gelukt.
– HTC zal geleidelijk overstappen op een verbeterd microfoon-design wanneer de voorraad STM-microfoons op is.”

De zaak lijkt nu voorbij, in ieder geval voor HTC. Hoe het nu verder gaat tussen Nokia en STM is niet duidelijk.

Vergelijk aanbiedingen van de HTC One!

Bron: PhoneArena.com


Tags: , , , ,