Apple stelt nano-sim technologie gratis beschikbaar

Waar de meeste fabrikanten nog altijd de normale SIM-kaart gebruiken, maakt Apple al een tijdje gebruik van de Micro-simkaart. Deze is een stuk kleiner en laat meer ruimte over in de telefoon voor andere zaken. Nu staat de nano-sim echter in de startblokken.

De ‘standaard’ van simkaartjes is nog altijd de mini-sim. Deze mini-sim kennen we allemaal en wordt gebruikt in de meeste toestellen die in omloop zijn. Enkele fabrikanten (waaronder HTC en Apple) maken al gebruik van diens opvolger, de micro-sim, maar één wereldwijde standaard is er momenteel niet. Apple wil dat daar verandering in komt en stelt de licentie voor het gebruik van de nano-sim gratis beschikbaar. Apple? Gratis beschikbaar stellen? Ja! Apple wil dat deze technologie dé nieuwe standaard wordt en dus mogen fabrikanten de nano-sim kosteloos gebruiken. Maar waarom wil Apple dit zo graag?

Mogelijk heeft het iets te maken met het feit dat er meer ruimte overblijft voor andere zaken wanneer er gebruik wordt gemaakt van de nano-sim, maar dan nog is het niet duidelijk waarom Apple dit kosteloos wil delen met andere (concurrerende) fabrikanten. Overigens zijn ook Motorola en RIM, aangevoerd door Nokia, bezig met een nano-sim-standaard. Volgens deze drie bedrijven is hun nano-sim beter omdat deze kleiner is dan de micro-sim, terwijl de nano-sim van Apple bijna even groot is als de micro-sim. Daardoor is er bij de nano-sim van Apple meer kans op schade wanneer je hem per ongeluk in een micro-sim slot stopt. Deze week stemt het ETSI (European Telecommunications Standard Institute) over de nieuwe nano-sim standaard.

Bron: Foss Patents via Tweakers.net


Tags: , , , ,