HTC gaat niet in tegen Nokia

Een positief bericht met betrekking tot rechtszaken (voor zover dat positief kan zijn uiteraard). Eerder deze week maakten we melding van het akkefietje tussen HTC en Nokia, maar dat lijkt nu opgelost te zijn.

HTC en Nokia komen er samen wel uit

HTC en NokiaHet lijkt erop dat HTC en Nokia geen zin hebben in een langlopende rechtszaak over een specifiek onderdeel in de HTC One. Eerst even terug naar het begin:

Nokia gebruikt voor onder andere de Lumia 720 een specifieke microfoon gemaakt door ST Microelectronics. Die microfoon is exclusief voor Nokia gemaakt. Diezelfde microfoon blijkt echter ook in de HTC One te zitten. Daarop heeft Nokia laten weten juridische stappen te willen ondernemen, mogelijk met een verkoopverbod van de HTC One als gevolg.

Nu is er wat extra informatie beschikbaar. We maakten in het vorige bericht al melding dat HTC gewoon door mag gaan met het verkopen van de HTC One. De huidige voorraad microfoons mogen ze gewoon gebruiken omdat ze aangekocht waren ‘in goed vertrouwen’. Ook heeft Nokia geen juridische stappen ondernomen tegen HTC maar zijn ze naar ST Microelectronics gestapt. Die mag op last van de rechtbank in Amsterdam op hun beurt geen microfoons meer leveren aan HTC met als gevolg dat HTC op zoek moet gaan naar een alternatief. HTC heeft laten weten hier niet tegenin te gaan en dat ze overstappen op een ander en beter microfoon-design nadat de huidige microfoon-voorraden er doorheen zijn. Kijk, en zo kan het ook! Geen geruzie maar gewoon lief zijn voor elkaar en er samen uit komen.

ST Microelectronics had zich vergist in tijdsduur van de exclusieve deal

Het is overigens niet duidelijk wat er nu met ST Microelectronics gaat gebeuren, maar daar zal Nokia waarschijnlijk wel een hartig woordje mee willen spreken. ST Microelectronics dacht namelijk dat ze een exclusieve deal hadden met Nokia voor 6 maanden, maar volgens Nokia was dat voor 12 maanden. Gevalletje ongelukkige miscommunicatie?

Bron: The Verge


Tags: , , ,