Philips komt met smartphone met 35 dagen standby-tijd

Philips zegt te werken aan een smartphone met een extreem lange accuduur. In standby-stand zou de telefoon maar liefst 35 dagen mee gaan en je kunt 18 uur bellen met 3G ingeschakeld.

Philips werkt aan smartphone met extreme accu-duur

Philips Xenium W8510De gemiddelde smartphone gaat niet zo heel lang mee op een acculading, tot grote frustratie van de gebruiker. De redding komt mogelijk in de vorm van een smartphone van Philips. Het bedrijf heeft namelijk bekendgemaakt dat het werkt aan de Philips Xenium W8510 met een extreme accuduur. In standy-stand zou de smartphone maar liefst 35 dagen mee gaan, je kunt 18 uur bellen met 3G ingeschakeld en je kunt 14 uur internetten via Wifi. Om die accuduur te kunnen behalen wordt gebruikgemaakt van een 3300mAh-accu en diverse software-aanpassingen binnen Android.

Na 10 minuten opladen 20 uur standby

Er is nog niet veel bekend over de specificaties van de W8510. Het toestel heeft een 4,7 inch HD-scherm en de snelheid van de processor wordt omlaag gebracht wanneer er geen snelheid nodig is. Er is 1GB werkgeheugen aanwezig en 4GB opslaggeheugen. Ook heeft het toestel een fysieke knop waarmee je in één keer verbindingen zoals Wifi, GPS en Bluetooth uit kunt schakelen. Het bedrijf heeft ook een snellaadfunctie ingebouwd. Na 10 minuten opladen kan de telefoon 20 uur standby en kun je 2 uur bellen. Na 30 minuten opladen heb je 57 uur standby-tijd en kun je 6 uur bellen. Indrukwekkend!

Xenium W8510 mogelijk niet naar Europa

Begint het water al in je mond te lopen? Dan hebben we misschien slecht nieuws voor je. De Xenium W8510 is mogelijk alleen bestemd voor de Chinese markt en komt mogelijk nooit naar Nederland toe. Zou Philips het thuisland in de steek laten in dit geval?

Bron: Techzine


Tags: , , , ,