Apen gaan aan de slag met een Lumia 800

Het is lekker weer dus je besluit om naar de dierentuin te gaan. Eenmaal aangekomen bij het apenvertrek wil je een foto maken maar glipt je telefoon uit je handen, zo het verblijf in. Het overkwam een bezoeker van de dierentuin in Helsinki.

Bezoeker laat Lumia 800 in apenverblijf vallen

Apen zijn vrij intelligente dieren maar een smartphone is misschien toch echt een brug te ver voor ze. Toch kunnen een aantal berberapen in de dierentuin van Helsinki nu uitvogelen hoe het magische apparaat werkt want een onfortuinlijke bezoeker heeft zijn Lumia 800 per ongeluk in het verblijf laten vallen.

Dit alles is drie dagen geleden gebeurd en verzorgers zijn er inmiddels in geslaagd om het toestel terug te vorderen van de aapjes. Maar goed ook want zo’n telefoon kan schadelijk zijn voor zo’n dier. Denk bijvoorbeeld aan het glas van het scherm of de accu.

Aap doet alsof hij een smartphone gebruikt

Inmiddels zijn er een paar foto’s en verhalen opgedoken van de aap met de Lumia 800. Zo zou het aapje mensen na hebben gedaan door de telefoon aan het oor te houden. Ook is er op een foto te zien dat de telefoon vastgehouden wordt alsof er een foto genomen wordt.

Die paar dagen in het apenverblijf bleek overigens een goede duurzaamheidstest te zijn.  Nokia’s Communications Manager Eija-Riitta Huovinen heeft er een aantal dingen over gezegd maar wij zijn niet zo bedreven in Fins en online vertalen werkt niet echt lekker dus wat er precies gezegd is weten we niet. Waarschijnlijk wordt er aangegeven dat normale tests zich niet richten op hoe een aap een telefoon gebruikt en dat apen meer kracht hebben in hun handen en kaken dan mensen. Huovinen maakte overigens wel de grap dat zij het geen slecht idee vindt als de apen in de toekomst begeleid worden om Lumia-gebruikers te worden.

De Lumia 800 zal terugkeren naar de rechtmatige eigenaar, al heeft die liever het simkaartje terug in plaats van de kapotte telefoon. Het probleem is alleen dat het simkaartje (en de accu) nog niet teruggevonden zijn.

Bron: Ilta Sanomat (Fins) via WP7.nl


Tags: , , , , ,