T-Mobile brengt gratis webopslag uit

T-Mobile gaat vanaf 9 september zelf een webopslagdienst aanbieden. Gebruikers krijgen gratis 5GB en voor een klein bedrag kun je die ruimte uitbreiden tot wel 100GB. T-Mobile gaat hiermee de concurrentie aan met onder ander DropBox en SkyDrive.

T-Mobile in de wolken

T-Mobile logoHet is tegenwoordig ‘de Cloud’ wat de de klok slaat en dat merk je. Tal van bedrijven richten zich op opslag in de cloud en ook providers bieden het steeds vaker aan. Zo kwamen KPN en Vodafone eerder al met hun eigen online opslagdienst. Nu kan ook T-Mobile zich aan dat lijstje voegen want vanaf 9 september zal de provider T-Mobile Cloud aan gaan bieden. Een gebruiker krijgt gratis toegang tot 5GB aan opslag maar kan dit tegen betaling uitbreiden. Voor €2,99 per maand krijg je 25GB, voor €5,99 per maand krijg je 50GB en als dat nog niet genoeg is kun je voor €8,99 per maand 100GB aan online opslag krijgen bij T-Mobile.

De T-Mobile Cloud-app zal werken op Android en iOS. Later komt er mogelijk nog ondersteuning voor BlackBerry 10 en Windows Phone. Je hebt overigens niet perse een app nodig om je opslag te benaderen want dat kan ook via de browser.

T-Mobile Cloud voldoet aan de hoogste privacystandaarden

Met het hele NSA-debakel van de afgelopen tijd zijn mensen een beetje huiverig geworden als het om online opslagdiensten gaat. Wie kan de bestanden inzien en wat wordt er mee gedaan? Volgens T-Mobile hoeven gebruikers zich er geen zorgen om te maken want de dienst voldoet aan de ISO270001-standaard voor gegevensbeveiliging. Daarnaast staan de servers in Nederland waardoor buitenlandse inlichtingendiensten, zoals de NSA, geen mogelijkheid hebben gegevens in te zien.

Bron: PortableGear


Tags: , , , ,