Vodafone gaat mini-zendmasten inzetten

Om het bereik van Vodafone op drukke plaatsen te verbeteren gaat de provider gebruik maken van kleine zendmasten met weinig vermogen. Op deze manier kan het bereik verbeterd worden op specifieke plaatsen.

Vodafone gaat mini-zendmasten inzetten om bereik te verbeteren

Op bepaalde drukke plaatsen in Nederland kan bereik of capaciteit een probleem zijn. Dit kan enerzijds komen doordat er op bepaalde plaatsen geen zendmast geplaatst mag worden en anderzijds omdat er teveel mensen op één mast zitten. Om dit probleem tegen te gaan gaat Vodafone gebruik maken van ‘small cells’. Dit zijn kleine zendmastjes die weinig vermogen hebben en weinig plek in beslag nemen. Met deze kleine kastjes is het mogelijk om heel gericht extra bereik of capaciteit te creëren.

Vodafone small cellsZo zou je bijvoorbeeld een of meerdere van deze kastjes op het Centraal Station van Amsterdam kunnen plaatsen om op die manier de capaciteit te vergroten waardoor reizigers minder last hebben van trage verbindingen. Of je kunt een kastje neerhangen op een plek in het centrum van een stad waar geen zendmast mag staan. Op die manier kun je dan alsnog in en rond de winkelstraat beter bereik creëren.

Bron: Tweakers


Tags: , , , , ,