De Jolla nu verkrijgbaar in Finland, komt snel naar andere landen

In Finland is vanaf vandaag een nieuwe smartphone verkrijgbaar: de Jolla. Gemaakt door ex-Nokia-medewerkers, het draait op Sailfish OS en zal spoedig ook naar een hoop andere landen komen!

Jolla uitgebracht in Finland

Jolla promoHet gebeurt niet elke dag dat er een smartphone op de markt verschijnt met een compleet nieuw besturingssysteem, gemaakt door een nieuw bedrijf. De Jolla is zo’n smartphone en het mooie is dat het een Europees toestel is. De Jolla is de eerste smartphone van het bedrijf Jolla en dat bestaat weer uit ex-Nokia-medewerkers. De smartphone draait op Sailfish OS, wat een voortzetting is van MeeGo, wat weer mede ontwikkelt is door Nokia maar stopgezet is.

De Jolla is vanaf vandaag vekrijgbaar in Finland voor €399,- en daarvoor krijg je een 4,5 inch scherm met een resolutie van 960×540 pixels, een dual-core Snapdragon 400 processor met 1,4GHz, 1GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en een 8-megapixelcamera. De Jolla draait op Sailfish OS maar kan ook overweg met Android-apps, die onder meer via de Yandex Store geïnstalleerd kunnen worden. Ook staat Nokia HERE Maps standaard op de telefoon.

Hoe zit het met de Jolla in Nederland?

Aan een telefoon in Finland hebben wij uiteraard niks, maar het toestel moet op korte termijn ook naar 135 andere landen komen. Welke landen dat zijn is echter niet bekend. Omdat de Jolla er redelijk veelbelovend uit ziet hebben we een mail gestuurd naar diverse webwinkels en naar Jolla zelf om te vragen hoe het zit met de verkrijgbaarheid in Nederland. Zodra we reacties ontvangen zullen we het bericht updaten!

Meld je aan voor de Jolla-alert en blijf op de hoogte van de vekrijgbaarheid!

Tags: , , , ,