Jolla brengt de Jolla over twee weken uit

Jolla (het bedrijf) brengt hun eerste smartphone, de Jolla, over twee weken uit in Finland. Er wordt ook gekeken naar een release in Nederland maar daar is nog niks over bekendgemaakt. De Jolla draait op het nieuwe besturingssysteem Sailfish OS.

Jolla brengt de Jolla op 27 november

JollaHet bedrijf Jolla bestaat voornamelijk uit oud-medewerkers van Nokia en die zijn al een tijdje bezig met Sailfish OS en hun eerste telefoon. Die eerste telefoon draagt de naam van het bedrijf en zal op 27 november in de verkoop gaan in Finland. Het bedrijf wil tegen het einde van 2013 het toestel ook gaan verkopen in andere delen van Europa, waaronder Nederland. Hier zijn gesprekken gevoerd met KPN maar over de uitkomst van die gesprekken is verder nog niks bekend.

Meld je aan voor de alert van de Jolla! Je krijg dan een mail zodra het toestel in Nederland te bestellen is!

De Jolla zal een redelijk fors prijskaartje van €399 krijgen. Een hoop geld voor een toestel van een ‘onbekend’ bedrijf met een nieuw besturingssystemen. Het toestel heeft een 4,5 inch scherm met een resolutie van 960×540 pixels, 16GB opslaggeheugen, een 8-megapixelcamera, ondersteuning voor 4G en uitbreidbaar geheugen. Het besturingssysteem is Sailfish OS, welke lijkt op een mengelmoes van iOS 7, Android en Windows Phone. Het is een vrij kleurrijk besturingssysteem met een plat design en het is mogelijk Android-apps te installeren. Sailfish OS is een doorontwikkeling van het besturingssysteem MeeGo.

Jolla SmartphoneBron: The Verge

 

 


Tags: , , , , ,