Regels omtrent telefoongebruik in het vliegtuig bekendgemaakt

We hebben het er al eerder over gehad: je smartphone gebruiken in het vliegtuig. Voorheen mocht je je smartphone niet gebruiken in het vliegtuig maar die regels worden binnenkort versoepeld.

Binnen enkele weken kun je je smartphone gebruiken in het vliegtuig

Binnen enkele weken zal het mogelijk zijn voor Europeanen om hun smartphone of tablet te gebruiken in het vliegtuig. Vliegtuigmaatschappijen zullen de regels aan gaan passen zodat je ten alle tijden je apparaat mag gebruiken in het vliegtuig. Ook moet gebruikmaken van een mobiel netwerk op grote hoogtes mogelijk worden. Eurocommissaris Kallis heeft dit bekendgemaakt.

Vliegtuigmodus aan Vliegtuigmodus uit
Taxiën  Ja  Nee
Opstijgen  Ja  Nee
Vlucht  Ja  Ja
Landen  Ja  Nee

Bellen in het vliegtuigTijdens taxiën, opstijgen en landen zal de vliegtuigmodus nog aan moeten maar op grote hoogte mag de vliegtuigmodus uit. Bij taxiën moet je wel aandacht besteden aan de veiligheidsbriefing en zware voorwerpen opbergen voor het opstijgen. Op grote hoogte moet het ook mogelijk worden gebruik te maken van mobiele netwerken maar daarvoor moet een vliegtuig wel uitgerust zijn met speciale apparatuur en de bemanning moet het toestaan.

Eurocommissaris Kallas heeft ook aan de EASA (Europees luchtveiligheidsagentschap) gevraagd te onderzoeken of een smartphone ten alle tijde gebruikt mag worden zonder vliegtuigmodus. De EASA zal daarvoor binnen enkele maanden nieuwe richtlijnen uitbrengen.

Bron: Europa.eu

 


Tags: , , , , ,