Satya Nadella nieuwe CEO Microsoft

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Satya Nadella gekozen is als nieuwe CEO van het bedrijf. Nadella zal de derde CEO zijn en treedt in de voetsporen van Bill Gates en Steve Ballmer.

Satya Nadella volgt Bill Gates en Steve Ballmer op

Sinds de oprichting van Microsoft in 1975 zijn er nog maar twee CEO’s geweest: Bill Gates en Steve Ballmer. Nu is bekendgemaakt dat Satya Nadella de derde CEO zal zijn. Nadella werkt al sinds 1992 bij Microsoft en heeft veel betekent voor onder andere de Bing- , Office- en Cloud-divisies. Nadella kent Microsoft dus door en door en is daarnaast loyaal aan het bedrijf.

Satya Nedalla zal de strategie van Steve Ballmer voortzetten, al is niet helemaal bekend in hoeverre Nadella er zijn eigen draai aan gaat geven. Wel is bekend dat Nadella ondersteuning krijgt van Bill Gates.

Nadella heeft in ieder geval genoeg te doen bij Microsoft. Zo is Windows 8 redelijk geflopt wat voor een vervelende nasmaak heeft gezorgd, computerverkopen zitten in een dipje, Windows Phone moet nog flink groeien en de Surface-tablets moeten aan de man gebracht worden. Daarnaast is er ook nog de Xbox One die het minder goed doet dan concurrent Playstation 4 en Bing wordt nog altijd veel minder gebruikt dan Google. Werk aan de winkel dus voor Satya Nadella!

Bron: The Wall Street Journal


Tags: , , , ,