‘Millenials’ kijken meer tv op andere apparaten

Millennials zijn mensen die geboren zijn aan het einde van het vorige millennium en die mensen kijken flink wat minder tv op de televisie. In plaats daarvan kijken ze meer tv op de computer, laptop, smartphone of tablet.

Televisie steeds minder populair om tv op te kijken

Televisie op smartphoneVan de uren dat mensen televisie kijken, kijken mensen die geboren zijn aan het einde van het vorige millennium of aan het begin van dit millennium steeds meer televisie via andere apparaten dan de televisie zelf. Diverse televisie-aanbieders hebben het in de afgelopen jaren mogelijk gemaakt om naar je favoriete zenders te kijken via andere apparaten. Zo kun je tegenwoordig tv kijken via je smartphone, tablet en computer. Vooral mensen tussen de 14 en 24 jaar maken daar gretig gebruik van blijkt uit een onderzoek van Recode.

TV kijken zonder TVVan de 100 procent aan uren dat mensen tussen de 14 en 24 jaar tv kijken doen ze dat 32 procent van de tijd via de computer of laptop. 9 procent van de tijd kijken ze tv via de smartphone en 7 procent van de tijd via de tablet. 44 procent van de tijd wordt er nog tv gekeken via de televisie zelf en 8 procent van de tijd wordt er televisie gekeken op een spelcomputer. Deze mensen, geboren in de jaren 90, kijken dus minder tv via de televisie zelf, maar meer via andere apparaten. Voor alle andere leeftijdsgroepen geldt dat er nog wel meer tv gekeken wordt op de televisie dan op andere apparaten.

De komende jaren gaat het ’televisie kijken’ mogelijk flink op de schop

De komende jaren zal de verschuiving wel steeds zichtbaarder worden. De HTPC’s (Home Theater Personal Computer) worden steeds populairder en deze staan doorgaans in de woonkamer naast de televisie. Ook tablets zijn in steeds meer huishoudens te vinden en smartphones krijgen steeds grotere schermen wat tv kijken een stuk fijner maakt. Mogelijk zullen steeds meer mensen dus televisie gaan kijken via andere apparaten dan de standaard decoder van je provider in combinatie met de televisie, zeker wanneer diensten als Netflix en abonnementen op kanalen als HBO steeds meer voet aan de grond krijgen. Ook is KPN bezig met het testen van het uitzenden van live-uitzendingen via 4G naar smartphones en tablets. Wie weet hoe de cijfers er over 10 jaar uit zien!

Kijk jij wel eens tv op je smartphone of tablet?

Bron: Recode


Tags: , , , , ,