Website plaatst gerucht, Samsung wil schadevergoeding

Geruchten over telefoons verschijnen bijna dagelijks. Geruchten kunnen over werkelijk elk merk gaan en de ene keer is het een positief gerucht, de andere keer is het niet zo positief. Samsung klaagt nu een website aan voor het plaatsen van een gerucht.

Samsung klaagt website aan om gerucht

SamsungNormaal doen fabrikanten niks met geruchten. Ze reageren er niet op en laten het links liggen. Dat is al heel lang de normale gang van zaken geweest. Samsung heeft nu echter iets gedaan wat verstrekkende gevolgen kan hebben. Een tijdje terug kwam het gerucht naar buiten dat Samsung problemen had met het produceren van de cameramodule van de Galaxy S5 en dat kon weer leiden tot tekorten bij de release van het toestel. Dat gerucht kwam van The Electronic Times en Samsung gaat daar nu achter aan. Het gerucht dat The Electronic Times de wereld in hielp zou misleidend zijn en Samsung wil daar nu een schadevergoeding voor krijgen van maar liefst 300.000 dollar.

The Electronic Times blijft erbij dat het gerucht zoals het geplaatst is overeen komt met de feiten en dat het geen vals alarm is. Samsung lijkt er echter op gebrand dat The Electronic Times door het stof gaat.

Stel dat Samsung in het gelijk gesteld wordt en de schadevergoeding krijgt dan kan dat flinke gevolgen hebben. Wat nou als een fabrikanten vaker de pers aan gaan klagen om het plaatsen van een (negatief) gerucht? Diverse websites zullen dan wel twee keer nadenken voordat een gerucht geplaatst wordt want voor je het weet heb je een aanklacht te pakken. Het is dus interessant of Samsung wel of niet in het gelijk gesteld wordt.

Bron: Pocketnow


Tags: , , , , ,