Gerucht: Camera van de Galaxy S5 levert productieproblemen op

Er schijnen problemen te zijn met de productie van de camera van de Samsung Galaxy S5. De productiesnelheid is onder de maat waardoor de productie achterloopt en dat kan er weer voor zorgen dat er leveringsproblemen ontstaan.

Galaxy S5 geplaagd door productieproblemen

Samsung Galaxy S5Het zit Samsung niet mee. Eerst was er brand in een van de fabrieken waar onderdelen van de Galaxy S5 worden geproduceerd en nu is het de camera die roet in de productie gooit. Het Zuid-Koreaanse ETNews zegt informatie te hebben ontvangen van bronnen in de productieketen van de Galaxy S5. De productiesnelheid van de cameramodule van de Galaxy S5 zou zo’n 70 tot 80 procent lager zijn wat het moet zijn.

Het probleem is dat de cameramodule van de Galaxy S5 één lensje extra bevat ten opzichte van de module van de Galaxy S4 terwijl beide modules ongeveer even dik zijn. Dat betekent dat de onderdelen in de module van de Galaxy S5 kleiner moeten zijn en dat alles krapper in de module zit. Momenteel zou Samsung zijn medewerkers constant toezicht laten houden in de fabrieken waar de modules geproduceerd worden om ervoor te zorgen dat de release op 11 april niet in gevaar komt.

Bestel de Samsung Galaxy S5 nu en ontvang een gratis hoesje! De actie geldt tot 10 april. Bekijk de acties voor de voorwaarden!

Eerder deze maand waren er ook meldingen van productieproblemen met de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5. Samsung zou de productie niet helemaal voor elkaar hebben en zou de hulp ingeschakeld hebben van fabrikant Circletec. Circletec zou extra sensoren gaan leveren zodat alles op schema blijft lopen. Samsung zou ook met Circletec in gesprek zijn over een vingerafdrukscanner in de Galaxy Note 4.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,