Gerucht: er komen mogelijk twee Galaxy S5-versies

Het is een tijdje stil geweest rondom de Samsung Galaxy S5 maar deze week zijn er weer een aantal geruchten verschenen. Zo zijn er weer specificaties uitgelekt, is er gemeld dat er mogelijk twee versies van het toestel komen en de camera mist optische stabilisatie!

Samsung begint in januari met massaproductie Galaxy S5

Volgens het Koreaanse ETNews zal Samsung in januari beginnen met de massaproductie van de Galaxy S5. En het zal niet gaan om één versie maar twee versies. Zo zal er een premium-model komen van de Galaxy S5 die gebruik zal maken van aluminium. Ook bevat dat model een flexibel scherm. Echter zal dat scherm vooral gebruikt worden om zijn sterkte, niet om de flexibiliteit. De tweede versie zal een normale kunststof versie worden met een standaard scherm. We gaan er wel van uit dat beide modellen een nieuw design zullen krijgen, aangezien dat in lijn ligt met eerdere releases van Galaxy S-modellen.

Galaxy S5 aluminium achterkant

Het vermoedelijke frame van de aluminium Galaxy S5, aldus een onbekende bron.

Qua specificaties is er in de geruchten weinig veranderd. Een 64-bit Exynos- of Snapdragon-processor, 3GB werkgeheugen, 16GB opslaggeheugen, 16-megapixelcamera, 4000 mAh-accu en Android 4.4. Die camera zal volgens geruchten overigens geen optische beeldstabilisatie bevatten. Optische beeldstabilisatie zou er in eerste instantie wel in zitten, maar vanwege problemen met de levering is het uiteindelijk toch geschrapt.

Bekijk acties van een aantal populaire Samsung-modellen!

Massaproductie in januari, aankondiging in maart/april, release in mei

In januari begint de productie met een totale hoeveelheid van 800.000 tot 1 miljoen toestellen die maand. In februari zal de productie omhoog geschroefd worden naar 6 miljoen toestellen. Vervolgens zal in maart of april een aankondiging volgen en in mei moet de Samsung Galaxy S5 in de winkels liggen.

De plastic versie zal vermoedelijk een prijs hebben die redelijk gelijk is aan de nieuwprijs van de Galaxy S4 tijdens de release (~700 euro) en we gaan er van uit dat de aluminium versie een goede 100 euro duurder is, maar dat is puur speculatie. Het kan ook zijn dat de aluminium uitvoering voor rond de 700 euro in de winkels verschijnt en dat de plastic variant als een soort light-versie verkocht wordt voor rond de 600 euro. De tijd zal het leren!

Meld je aan voor de Samsung Galaxy S5-alert. Zodra het toestel te bestellen is krijg je een mailtje van ons!

Bron: SamMobile


Tags: , , , , , , ,