Nieuwe game van maker Flappy Bird

De maker van Flappy Bird heeft aangekondigd te werken aan een nieuwe game. Veel is er nog niet bekend over het spelletje maar het is deels bedoeld om mensen Flappy Bird te laten vergeten.

Maker van Flappy Bird komt met nieuw spelletje

Flappy BirdFlappy Bird was al langer te vinden op Android en iOS maar om de een of andere reden werd het spelletje eind 2013 opeens razend populair. Uiteindelijk werd het spelletje offline gehaald. Volgens Nguyen (de maker van Flappy Bird) zou het te maken met het geld dat hij verdiende. In korte tijd verdiende hij grof geld met zijn spelletje en dat verpestte zijn simpele leventje. Ook kon hij de plotselinge wereldwijde aandacht niet aan. Dat alles heeft hem er echter niet van weerhouden om verder te gaan met wat hij het liefste doet: spelletjes maken!

Nguyen nieuwe gameNguyen heeft nu een plaatje op Twitter geplaatst van een aantal mannetjes met een helmpje die een soort van gebouw binnen springen. Het doet denken aan Flappy Bird maar dan met springende mannetjes in plaats van een vliegende vogel. Nguyen beschrijft het spel voor nu dan ook als volgend: “een of andere jongen die van gebouw naar gebouw springt.” Bij het plaatje op Twitter staat overigens ook: “Ik ben een nieuwe game aan het maken. Zo kunnen mensen Flappy Bird voorlopig even vergeten.”

Nieuwe Flappy Bird in augustus

Dat laatste is een beetje een raar statement, want volgens Nguyen komt er in augustus een nieuwe versie van Flappy Bird! De nieuwe versie zal een multiplayer-spel zijn (dat betekent dat je met meerdere mensen tegelijk kunt spelen) en het zal minder verslavend zijn. Het is echter de vraag of de nieuwe versie ook maar in de buurt kan komen van het succes van het origineel. Het origineel is namelijk meer dan 50 miljoen keer gedownload volgens Nguyen en nadat het origineel offline ging zijn er vele klonen uitgekomen om mensen van hun vermaak te voorzien.

Bron: Twitter


Tags: , , , ,