Starbucks gaat draadloze oplaadpunten introduceren

De bekende koffieketen Starbucks gaat draadloze oplaadpunten implementeren in zijn vestigingen. In eerste instantie zullen alleen de Starbucks-vestigingen in San Francisco voorzien worden.

Draadloos opladen bij Starbucks

Hoewel San Francisco nu aan de beurt is zullen andere steden, waaronder in Europa, later volgen. In Europa zullen Starbucks-vestigingen volgend jaar voorzien worden van draadloze oplaadpunten. Om draadloos op te laden maakt Starbucks gebruik van de Powermat, die gebruikmaakt van de PMA-standaard.

Het is natuurlijk super handig als je je telefoon alleen maar op een tafel hoeft te leggen om op te laden. Lekker praten met vrienden onder het genot van een lekker drankje en als je klaar bent heb je een volle telefoon. Het probleem is alleen dat de PMA-standaard niet echt wijdverspreid is. Momenteel is Qi min of meer de standaard voor draadloos opladen en wordt momenteel het meest gebruikt. PMA is te gebruiken door sommige telefoons, maar vaak is daar een hoesje voor nodig.

Waarom kiest Starbucks voor de PMA-standaard?

Momenteel is er nog niet één definitieve standaard wat betreft draadloze laden. Als bedrijf is het dus maar net wat je fijner of beter vindt en daar gok je dan op. En waarom Starbucks de Powermat van de PMA gaat implementeren? Mogelijk heeft het iets te maken met de mogelijkheid data te versturen tijdens het laden. Het zou mogelijk zijn voor Starbucks om advertenties op je telefoon te tonen terwijl je aan het opladen bent. Uiteindelijk wil Starbucks gewoon meer winst maken en advertenties tonen op een telefoon is de perfectie manier om meer producten aan de man te brengen door middel van kortingcodes of iets dergelijks.

Bron: Duracell Powermat


Tags: , , , , ,