Blackberry uit de gevarenzone

Volgens de directeur van BlackBerry, John Chen, is het bedrijf uit de gevarenzone. Vorig jaar verscheen er nog negatief bericht na negatief bericht maar Chen denkt dat de financiële problemen nu voorbij zijn.

BlackBerry is uit de gevarenzone

Vorig jaar vreesden analisten nog voor het einde van BlackBerry maar John Chen, de directeur van het Canadese bedrijf, zegt dat het bedrijf definitief buiten de gevarenzone is. “De paniek is weg. We zijn een levensvatbaar bedrijf en de vraag is alleen hoe groot we zullen zijn“, aldus Chen. Ze zien het dus positief in bij BlackBerry!

Overigens wordt er momenteel nog verlies gedraaid en per kwartaal verliest BlackBerry tientallen miljoenen euro’s. Het verlies is wel minder groot dan vorig jaar waardoor het erop lijkt dat BlackBerry langzaam maar zeker uit het dal klimt. Chen hoopt binnen enkele maanden weer break-even te draaien.

De focus van BlackBerry zou verlegd zijn van de markt voor consumenten naar de zakelijke markt. De komende jaren wil BlackBerry tien miljoen smartphones per jaar verkopen en daar inkomsten uit genereren. De overige inkomsten worden uit diensten en software gehaald. Die diensten en software zijn inmiddels overigens goed voor tweederde van de omzet. Ook heeft BlackBerry een onderzoeksafdeling in Duitsland verkocht en is het gaan samenwerken met Amazon, Google en Foxconn.

In september brengt BlackBerry overigens de Passport uit. Een toestel met een vierkant 4,5 inch-scherm en een aanraakgevoelig qwerty-toetsenbord.


Tags: , , ,