Kan het budgetsegment BlackBerry redden?

BlackBerry gaat momenteel niet lekker, er zijn geruchten over een mogelijke overname en de nieuwe toestellen verkopen niet goed. Kan het budgetsegment BlackBerry misschien redden? Analisten zijn momenteel druk in de weer met die vraag.

Waar blijven de budgettoestellen?

BlackBerry vraagtekenWat gaat BlackBerry doen? Een vraag die veel analisten zichzelf al meermaals gesteld hebben. Gaat het bedrijf het redden of niet? Komt er een overname? Wordt het bedrijf opgedeeld? Zoveel vragen maar geen enkel antwoord. Momenteel heeft BlackBerry alleen maar high-end-toestellen op de markt gebracht, maar die zijn niet heel erg populair. In het high-end segment doet BlackBerry het dus niet goed. Maar hoe zit het dan met het budget-segment? Dat is er nog niet en daar kan dus geen analyse over gemaakt worden.

Momenteel heeft BlackBerry wel wat budgettoestellen op de markt maar die draaien op het inmiddels ernstig verouderde BlackBerry OS 7. Deze toestellen zijn in populariteit flink gedaald en inmiddels lang en breed ingehaald door het budgetgeweld van Android en Windows Phone. Maar hoe zou een BlackBerry 10 toestel het doen in dat segment? Dat is een belangrijke vraag want een succes in het budgetsegment kan BlackBerry mogelijk redden. Maar zonder dat je weet wat je kunt verwachten, of wanneer je het kunt verwachten, is het haast onmogelijk een analyse te maken. Het kan uiteraard wel, maar dan zou die analyse gebaseerd zijn op niks.

Vergelijk acties van de BlackBerry 10-smartphones!

Een derde van alle BB10-apps gemaakt door één ontwikkelaar

Nog een ander interessant nieuwtje over BlackBerry 10: momenteel hebben BlackBerry 10-gebruikers de beschikking tot 150.000 apps! Best indrukwekkend voor een nieuw besturingssysteem. 48.000 van die apps zijn echter gemaakt door één wel heel enthousiaste ontwikkelaar. S4BB Limited is verantwoordelijk voor bijna een derde van alle apps op BlackBerry 10. De meeste apps van S4BB Limited zijn kwalitatief zwaar ondermaats en in de meeste gevallen kun je de die 48.000 apps dus missen als kiespijn.

Een van de mogelijke reden dat S4BB zoveel apps heeft gemaakt is een programma van BlackBerry. Voor elke goedgekeurde app (die voldoet aan een aantal kwaliteitseisen) in BlackBerry World krijgt een ontwikkelaar namelijk 100 dollar. Het is niet bekend of S4BB ook gebruik heeft gemaakt van die regeling.

Bron: BGR & BGR


Tags: , , , ,