BlackBerry overweegt mogelijke verkoop of samenwerking

Vorige week was er het gerucht dat BlackBerry zichzelf mogelijk zou verkopen. Het gevolg hiervan zou zijn dat ze van de beurs zouden verdwijnen en zo beter hun problemen kunnen oplossen. Nu blijkt dat er inderdaad gekeken wordt naar die mogelijkheid.

BlackBerry overweegt mogelijke verkoop of samenwerking

BlackBerry logo kleinDat het niet goed gaat met BlackBerry zal iedereen wel weten. Tegenvallende verkopen, een marktaandeel dat maar blijft krimpen en een nieuw systeem dat tot op heden nog niet aanslaat. Geld sijpelt langzaam weg en dat mag niet gebeuren. Daarom heeft BlackBerry een speciaal comité samengesteld om strategische plannen te onderzoeken. Deze plannen bestaan uit mogelijke gezamenlijke ondernemingen, strategische partnerschappen of verbonden, het verkopen van het bedrijf of andere mogelijke onderhandelingen.

Nu is de juiste tijd om strategische alternatieven te bekijken

Tijdens het afgelopen jaar hebben het management en de raad gefocust op het lanceren van BlackBerry 10, het vaststellen van een sterke financiële positie en het bekijken van de beste aanpak om een toekomstgerichte visie te leveren voor klanten en aandeelhouders. Vanwege het belang en de kracht van onze technologie, en de constant veranderende industrie en het competitieve landschap denken we dat nu de juiste tijd is om strategische alternatieven te bekijken“, aldus Timothy Dattels, voorzitter van het speciale comité.

BlackBerry CEO Thorsten Heins voegde hier aan toe dat hij interessante kansen blijft zien voor BlackBerry 10 en dat de consumenten de uitzonderlijke technologie van het bedrijf omarmen. BlackBerry blijft doorgaan met het uitbrengen van BlackBerry 10-smartphones terwijl er gekeken wordt naar alternatieve strategieën.

Bekijk acties van BlackBerry, waaronder acties van de nieuwe BlackBerry 10-smartphones!

Wat gaat de toekomst brengen voor BlackBerry?

Momenteel staan alle opties dus open maar blijft het bedrijf wel doorgaan met het BlackBerry 10-ecosysteem. Kosten worden verminderd en efficiëntie wordt verhoogd maar mocht dat niet voldoende zijn om het bedrijf te redden dan wordt er een mogelijke overname overwogen, of een samenwerking. De toekomst voor BlackBerry is op dit moment dus erg onzeker en niemand lijkt te kunnen zeggen hoe het allemaal gaat lopen voor de eens zo populaire smartphonefabrikant.

Bron: Marketwired


Tags: , , ,