Gerucht: BlackBerry-directie denkt na over verkoop

BlackBerry kampt al een tijdje met tegenvallende financiële resultaten en om dat probleem op te lossen overweegt het bedrijf zijn beursnotering op te geven en een privaat bedrijf te worden.

Er broeit wat binnen BlackBerry

BlackBerry logo kleinDiverse bronnen die bekend zijn met de situatie van BlackBerry hebben aan Reuters gemeld dat er wat broeit binnen het bedrijf. De directie zou het bedrijf namelijk in de verkoop willen doen. “Er is een verandering van toon binnen de raad“, aldus een van de bronnen. Wanneer BlackBerry verkocht wordt wordt de beursnotering ingetrokken en zal het bedrijf minder in de spotlight staan. Op die manier zou er meer ruimte zijn om de huidige problemen op te lossen.

BlackBerry 10 heeft zichzelf nog niet bewezen als redder

Begin dit jaar kwam BlackBerry 10 uit en inmiddels zijn er drie toestellen voor uit gekomen maar adoptie door de markt gaat traag. Verkopen zijn lager uitgevallen dan sommige verwachtingen en het marktaandeel van BlackBerry blijft maar zakken. Thorsten Heins, CEO van BlackBerry, heeft zelf ook al aangegeven dat er inderdaad wat problemen zijn en dat het bedrijf tijd nodig heeft maar dat ze wel op het juiste spoor zitten.

Voor nu is het nog onduidelijk of de geruchten over een mogelijk verkoop waar zijn of niet. Feit blijft wel dat er al flink wat langer geruchten zijn over mogelijke overnames. Uiteindelijk moet je als bedrijf wel het roer omgooien als je huidige koers nergens naar toe gaat. BlackBerry moet dus óf flink wat meer toestellen gaan verkopen óf iets anders verzinnen.

Bron: Reuters


Tags: , , ,