Gaat Blackberry fabrikant RIM opsplitsen?

Een sappig gerucht over Blackberry fabrikant RIM heeft zijn weg naar het internet gevonden. Anonieme bronnen zouden aan The Sunday Times hebben gemeld dat het bedrijf mogelijk op gaat splitsen.

RIM gebouwHet gaat al een behoorlijke tijd slecht met RIM: de telefoonverkopen lopen steeds verder terug, Blackberry 10 loopt steeds meer vertraging op en het bedrijf wordt aan alle kanten voorbij gerend door concurrenten als iOS, Windows Phone en Android. Een tijdje terug was er al het bericht dat RIM het netwerk open wilde stellen voor andere fabrikanten om zo goedkope databundels te kunnen bieden. Dan zou RIM ook niet meer afhankelijk zijn van de eigen Blackberry toestellen. Dat plan zou echter afgeschoten zijn door de huidige CEO Thorsten Heins. Nu blijkt echter dat er mogelijk alsnog een soortgelijk plan ligt. Anonieme bronnen hebben namelijk aan The Sunday Times gemeld dat RIM het serieus overweegt op te splitsen. Zo zal er dan een tak komen die de telefoons maakt en een tak voor de Messaging software.

De opsplitsing zou het voor andere fabrikanten mogelijk maken om een licentie te nemen op de Messaging software van RIM. Dit plan doet ons erg denken aan het plan dat eerder afgeschoten is en wat mogelijk het vertrek van de toenmalige CEO Jim Balsillie inluidde. Ook zou RIM mogelijk overwegen om door te gaan zoals nu en de helft van de aandelen te verkopen aan een groot bedrijf. Wat het ook is: RIM moet snel met een oplossing komen want zoals het nu gaat betekent de toekomst niet veel goeds.

Vergelijk acties van Blackberry smartphones

Bron: Reuters


Tags: , , , ,