Microsoft wil helft Blackberry aandelen overnemen

Er is momenteel een gerucht gaande op de Amerikaanse aandelenbeurs en wel eentje die nogal wat gevolgen kan hebben. Microsoft zou namelijk van plan zijn de helft van de aandelen van Blackberry-maker Research in Motion over te nemen.

RIM-BlackberryMet RIM gaat het niet bepaald lekker de laatste tijd en het bedrijf toonde laatst voor het eerst rode cijfers. Nu gaat het gerucht dat Microsoft 3,5 miljard dollar wil neertellen voor de helft van de aandelen van RIM. Het gerucht is afkomstig van financiële nieuwssite Benzinga, maar die geven geen bron voor hun gerucht. Ook is er een reden dat Microsoft maar de helft van de aandelen wil hebben. Zo kan Microsoft controle uitoefenen op RIM, maar hoeven ze het bedrijf achter Blackberry niet over te nemen. Ook is dit niet de eerste keer dat het gerucht opduikt. Het is een gerucht dat niet vaak terugkeert, maar hij blijft wel constant opdoemen in het geruchtencircuit.

Blackberry 10 moet dit jaar gepresenteerd worden, al loopt RIM daarmee flink achter op schema. Door problemen met het systeem is de presentatie flink uitgesteld waardoor Blackberry meer en meer achter begint te lopen op de concurrentie. Ook is de hele Blackberry hype onder de jeugd inmiddels weer overgewaaid, wat ook niet echt meehelpt. Er moet dus heel snel wat veranderen in het wereldje van Blackberry anders gaat het alleen maar verder bergafwaarts, wat zonde is want voor de zakelijke markt bieden ze nog altijd erg mooie oplossingen.

Bron: Benzinga


Tags: , , ,