Blackberry ook minder succesvol op de zakelijke markt

Het laatste jaar is voor Blackberry geen goed jaar geweest. Het marktaandeel op de consumentenmarkt is flink teruggelopen en nu blijkt dat ook het aandeel op de zakelijk markt terugloopt.

RIM-BlackberryiPass (een leverancier van mobiele diensten voor bedrijven) heeft een onderzoek gehouden onder 1100 bedrijven met de vraag welk soort telefoon er gebruikt werd. Uit het onderzoek kwam naar voren dat 45 procent van de bedrijven de iPhone ondersteund, gevolgd door Blackberry met 32 procent. In hetzelfde onderzoek vorig jaar had Blackberry nog een aandeel van 35 procent en stond de iPhone op 31 procent. Ook Android is aan een flinke opmars bezig en is van 11 procent naar 21 procent gegaan. Geen goed nieuws dus voor RIM, de fabrikant van Blackberry. Overigens gebruikt 91% van de werknemers inmiddels een smartphone voor het werk.

Volgens iPass komen de veranderingen door meer vrijheid binnen bedrijven. Werknemers mogen steeds vaker hun eigen smartphone gebruiken of kunnen uit meer soorten zakelijke toestellen kiezen. Blackberry krijgt nu dus ook op haar ’thuisfront’ (de zakelijke markt) er flink van langs door de concurrentie.

Volgend jaar komt RIM met de opvolger voor Blackberry OS, genaamd BBX. Dit nieuwe besturingssysteem is helemaal anders en zou een stuk beter moeten werken. Met BBX en een nieuwe lijn aan Blackberry telefoons hoopt RIM weer marktaandeel terug te winnen.


Tags: , ,