RIM Blackberry introduceert de ‘Porsche Design’ smartphone

Een tijdje terug verschenen er al foto’s online waarop dit nogal aparte toestel te zien was. Het toestel heeft wat weg van een ‘futuristische’ telefoon uit de 80’s. Het is uiteraard gewoon een Blackberry, maar met een compleet ander design dan we gewend zijn van het merk.

Porsche DesignHet toestel heeft een enorm hoog ‘hate it or love it’ gehalte. Of je vindt het een prachtig toestel, of je vindt het helemaal niks. Vandaag is de rare Blackberry officieel aangekondigd door RIM Blackberry. De behuizing is ontworpen door Porsche Design en is vervaardigd uit roestvrij staal met een afwerking van leer. De naam van het toestel is voluit ‘Porsche Design P’9981’ en wat ons dan meteen opvalt: er zit geen Blackberry in de naam. Aan boord van het curieuze toestel vinden we een verbeterde 1.2GHz processor, 768MB-RAM geheugen, 8GB opslaggeheugen en een 5 megapixel camera. Met die camera kun je video’s opnemen in 720p en er is ondersteuning voor gezichtsdetectie, verschillende foto-stijlen, een flits en 4x digitale zoom. Het scherm is wat minder indrukwekkend. Met 2,8 inch en een resolutie van 640×480 is het scherm beduidend kleiner dan wat we tegenwoordig gewend zijn van de smartphone en ook Blackberry heeft al toestellen op de markt met grotere schermen. Het scherm is overigens wel een touchscreen.

Het toestel moet eind dit jaar verschijnen. Vooralsnog weten we niks over in welke landen we de Porsche smartphone mogen verwachten, maar wel is duidelijk dat het toestel (onder andere of exclusief?) verkocht gaat worden in Porsche Design Stores. Nu zitten die winkel overal om ons heen (Verenigd Koninkrijk, Duitsland) en misschien kun je de toestellen ook wel vanuit Nederland bestellen. Maar (ja, er is altijd een maar bij dit soort exclusieve hebbedingetjes): mogelijk wordt het toestel in beperkte oplage gemaakt en er hangt een prijskaartje aan van 2000 dollar (omgerekend zo’n 1400 euro). Dus, nog even wachten en dan snel op zoek naar dit exclusieve toestel!gallery-3anglesBron: Blackberry.com