Nieuwe Blackberry London met BBX opgedoken

Een tijdje terug gaf RIM al aan dat ze mogelijk af gaan stappen van de conventionele Blackberry look en nu is er dan een eerste ‘sneakpeak’ verschenen op het wereldwijde web. Het toestel ziet er radicaal anders uit en heeft het nieuwe besturingssysteem ‘BBX’.

RIM-BlackberryBlackberry wil af gaan stappen van het design waar we allemaal aan gewend zijn geraakt. Geen ronde vormen meer met een toetsenbord en scherm. Geen log besturingssysteem meer wat eigenlijk niet bedoeld is voor touchscreen input. Momenteel heeft RIM de boot gemist wat betreft smartphones en de grote concurrenten Android en iOS doen het vele malen beter. Nu is er echter een afbeelding opgedoken waarin een mogelijk nieuwe Blackberry te zien is. The Verge heeft de afbeelding van de Blackberry in handen gekregen met de naam London en vermeld erbij dat het gaat om een dummy toestel. Dat betekent dat het toestel een concept is en mogelijk nooit in productie zal gaan. Een andere bron, BGR, zegt echter dat het toestel wel degelijk echt is.

Het uiterlijk is nu bekend, maar hoe zit het met de binnenkant van dit redelijk futuristisch ogende toestel? Volgens The Verge bezit het toestel een 1,5GHz dual-core OMAP processor van Texas Instruments, 1GB RAM, 16GB opslaggeheugen, een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant. Qua afmetingen zit de London dicht bij de Samsung Galaxy S2 en het toestel draait op RIM’s nieuwste besturingssysteem BBX. Geen verkeerde specificaties dus als het gaat om hardware. Qua software valt er weinig te vermelden. Over BBX is nog nagenoeg niks bekend, behalve dat het werkt met een resolutie van 1024×600.

We zijn erg benieuwd of de London echt is en hoezeer mensen een Blackberry willen zonder toetsenbord. Veel mensen kopen namelijk een Blackberry juist vanwege het toetsenbord en de huidige touchscreen toestellen zoals de Torch leggen het behoorlijk af tegen de concurrentie. De London gaat mogelijk in juni volgend jaar uitkomen.

Bron: The Verge en BGR


Tags: , , ,