BBX voortaan door het leven als Blackberry 10

RIM gaat haar nieuwe besturingssysteem BBX hernoemen naar Blackberry 10. De naam BBX bleek al in bezit te zijn van een Amerikaans softwarebedrijf. Dat bedrijf had een rechtszaak aangespannen en de rechter heeft geoordeeld in het nadeel van RIM.

Tijdens de Aziatische Blackberry DevCon heeft RIM laten weten dat ze de naam gaan veranderen. De aankondiging werd eveneens de wereld ingestuurd door middel van Twitter:

#BBDevCon Asia Keynote: BlackBerry 10 is the official name of the next generation platform that will power future BlackBerry smartphones!^BZ

Blackberry 10De naamsverandering komt nadat het Amerikaanse softwarebedrijf Basis International een zaak had aangespannen tegen RIM. Basis International is een bedrijf dat zich richt op de zakelijke markt en had een softwarepakket met de naam BBX. Omdat RIM zich ook voornamelijk richt op zakelijke gebruikers zou er mogelijk verwarring kunnen ontstaan. Om die reden heeft de rechter beslist in het nadeel van RIM, met een naamsverandering als gevolg. Voortaan zal het nieuwe systeem van RIM dus Blackberry 10 gaan heten. Als je het ons vraagt is BBX trouwens wel een betere naam, ook al komt het op hetzelfde neer. Ook kan Blackberry 10 nogal verwarrend overkomen, want waar zijn Blackberry 8 en 9? Momenteel zitten we namelijk bij Blackberry OS7. We zullen nog wel even moeten wachten op Blackberry 10, want de eerste toestellen worden pas in 2012 verwacht en er is nog maar weinig bekend over het systeem. Voorlopig zullen we het dus moeten doen met de nieuwe naam en wat plaatjes.


Tags: , , ,