Voormalig Blackberry CEO wilde het bedrijf radicaal veranderen

Twee anonieme bronnen hebben tegenover Reuters een boekje open gedaan over voormalig Blackberry CEO Jim Balsillie. De bronnen spreken over radicale veranderingen die de topman door wilde voeren.

RIM gebouwEind januari zijn Jim Balsillie en Mike Lazaridis opgestapt als CEO van Blackberry en blijkbaar was Balsillie voor zijn vertrek bezig met een plan om RIM/Blackberry uit het dal te halen. Het gaat de laatste tijd niet bepaald goed met het bedrijf en middels een radicaal plan moest dat opgelost worden. De anonieme bronnen zeggen dat Balsillie het plan had om het netwerk van RIM open te stellen voor providers. Dit om goedkope databundels aan te kunnen bieden. Het zou dan mogelijk worden voor providers om goedkope databundels aan te bieden voor onder andere Android smartphones. Nu is RIM nog afhankelijk van eigen toestellen, maar met dit plan zou dat niet meer nodig zijn.

De huidige CEO, Thorsten Heins, heeft Balsillie toen teruggefloten met steun van Lazaridis en de raad van bestuur. Heins wilde focussen op Blackberry 10 en dit hele plan zou Balsillie de kop gekost hebben. Het plan was overigens al in een vergevorderd stadium en er zouden al gesprekken gevoerd zijn met diverse providers. Of het ook allemaal echt waar is zullen we mogelijk nooit weten, maar dit plan zou een flinke klapper geweest kunnen zijn, als het door was gegaan.


Tags: ,