Blackberry krijgt nieuwe CEO

Blackberry heeft een bar slecht 2011 moeten doorstaan. Ze hebben veel marktaandeel verloren aan de concurrentie en hun toestellen lopen achter de feiten aan. Tijd dus voor een nieuwe top met een frisse kijk op de zaken.

Bij Blackberry stonden Mike Lazaridis en Jim Balsillie lange tijd aan het roer als CEO’s. Dat stokje zal overgenomen worden door Thorsten Heins, die op dit moment nog COO (Chief Operating Officer) is. Blackberry gaat dus van twee naar één CEO; wat ons betreft geen verkeerde keuze. Hoe meer mensen er in een belangrijke functie zitten, hoe langer het duurt voordat er knopen doorgehakt worden, en daarom is het geen verkeerde keuze om maar één CEO te nemen. Overigens blijven Lazaridis en Balsillie wel actief binnen de raad van het bestuur.

Heins heeft al meteen duidelijk gemaakt dat hij het anders aan wil pakken nu hij aan de top staat. Zo staat hij er voor open om het nieuwe besturingssysteem te laten gebruiken door andere fabrikanten. Dit is in het verleden altijd een duidelijke no-go geweest, maar nu blijkt het een mogelijke optie. Ook zegt Heins Blackberry 10 versneld uit te willen brengen, en dat is hard nodig. Blackberry doet het steeds slechter en BB10 zou hét nieuwe begin moeten worden voor de smartphone fabrikant. Nu loopt Blackberry enorm achter de feiten aan, maar BB10 moet daar – in combinatie met nieuwe toestellen  – verandering in gaan brengen. Dus Thorsten Heins: heel veel succes!

httpv://www.youtube.com/watch?v=QUFwhpcrCTw


Tags: , ,