Blackberry 10 komt mogelijk in oktober

Het is al een behoorlijke tijd stil rondom RIM’s nieuwe paradepaardje Blackberry 10. Het nieuwe besturingssysteem moet, samen met nieuwe Blackberry’s, het merk weer aan de top krijgen.

Blackberry KeyboardRIM CEO Thorsten Heins heeft eerder al aangegeven dat het eerste Blackberry 10 toestel in de tweede helft van 2012 zal verschijnen. Geruchten spreken nu over een eerste aankondiging ergens tussen juli en augustus. De eerste Blackberry 10 telefoon zou vervolgens in oktober op de markt moeten verschijnen. Dit is een flinke tijd nadat het nieuwe systeem eigenlijk had moeten verschijnen. Door verschillende problemen is de lancering een hele tijd uitgesteld.

Het eerste BB10 toestel bevat hoogstwaarschijnlijk een groot touch-screen en het eerste QWERTY-toestel zal in de eerste helft van 2013 op de markt verschijnen. Ook zeggen anonieme bronnen dat RIM van plan is een hoop geld in de marketing van Blackberry 10 te stoppen. We zijn heel benieuwd waar RIM/Blackberry mee gaat komen en of het ze van een val in de afgrond kan redden. Ze moeten echt met iets moois komen willen ze weer een beetje opkrabbelen van hun huidige positie.

Bekijk en vergelijk Blackberry toestellen in ons nieuw telefoon-overzicht

Bron: Slash Gear


Tags: , ,