RIM niet in neerwaartse spiraal, volgens CEO

Slecht nieuws na slecht nieuws na slecht nieuws, dat is Blackberry fabrikant RIM in een notendop. Vertragingen van nieuwe telefoons, rode cijfers en tegenvallende verkopen, maar volgens de CEO van het bedrijf is er niks mis met hoe het nu gaat.

Thorsten HeinsEr zijn in de afgelopen maanden al duizenden mensen ontslagen, Blackberry 10 en nieuwe toestellen zijn al een paar keer vertraagd, het bedrijf is in de rode cijfers gedoken en niks lijkt goed te gaan voor RIM en Blackberry. Toch zegt de CEO van het bedrijf, Thorsten Heins “er is niks mis met hoe bedrijf op dit moment bestaat“. Ook is Heins van mening dat het bedrijf niet in een neerwaartse spiraal zit, ondanks de uitdagingen van het terugnemen van marktaandeel. Wel erkent Heins dat het momenteel nogal moeilijk is allemaal vanwege het feit dat ze midden in een overgang zitten. “Ja, het is heel, heel erg lastig voor ons op dit moment, vooral in de VS. De manier waarop ik het zou beschrijven: we zitten midden in een overgang. Alles dat in de maak is, is in de maak. Dit bedrijf zit in het midden van een verandering en we zullen daar succesvol uitkomen.”

Blijf op de hoogte van het laatste RIM en Blackberry nieuws op GSMacties.nl

Thorsten Heins ziet vooralsnog dus geen problemen ondanks dat de rest van de wereld een compleet andere kijk heeft op de zaken. Wij zijn eerlijk gezegd ook een beetje bang voor de toekomst van RIM en het doet ons een beetje denken aan de Iraakse minister van informatie met zijn wereldberoemde quote “There are no American infidels in Baghdad. Never!” terwijl de Amerikaanse tanks een paar straten verderop door Bagdad heen rolden. Wij hopen nog altijd dat de visie van Thorsten Heins klopt en dat hij uiteindelijk gelijk krijgt.

Bron: Canada.com


Tags: , , ,