De eerste Blackberry 10 screenshots

Het nieuwe besturingssysteem van Blackberry, Blackberry 10, is aangekondigd en de eerste screenshots hebben hun weg naar het internet gevonden. En we zijn aangenaam verrast door de nieuwe versie!

Blackberry gaat momenteel niet zo heel erg lekker en Blackberry 10 moet daar eind dit jaar verandering in gaan brengen. Vernieuwing, beter, sneller, stijlvoller en weer helemaal up-to-date. De eerste screenshots zijn nu op het internet verschenen en we zijn aangenaam verrast.

blackberry 10 - hoofschermenBlackberry 10 - homescreenBlackberry 10 - toetsenbord

Blackberry 10 ziet er erg stijlvol uit en doet ons een beetje denken aan Windows Phone 7 qua gevoel. Onderin heb je drie icoontjes (bellen, zoeken en camera), bovenin heb je je taakbalk met daar je tijd, batterij, internet, netwerkbereik, enzovoorts. Je hebt in Blackberry 10 drie startschermen. Je centrale scherm toont recente of momenteel geopende apps, rechts heb je je notificaties en links vind je je apps. Ook tonen de screenshots integratie met Twitter en Facebook. Ook het toetsenbord is vernieuwd en nu komen er woorden omhoog op basis van wat je typt. Door zo’n woord omhoog te schuiven wordt het in de zin geplaatst.

Blackberry 10 - toetsenbord 1Blackberry 10 - facebookBlackberry 10 - Twitter

Wij zijn aangenaam verrast door wat RIM heeft laten zien. Je hebt als bedrijf echter meer nodig dan een mooi uitziend besturingssysteem. Kijk bijvoorbeeld naar Windows Phone: het ziet er prachtig uit, gebruikers zijn enthousiast, maar hij komt maar niet van de grond. Nu maar hopen dat Blackberry 10 niet hetzelfde lot te wachten staat.

Blackberry 10 - toestel

Bekijk alle Blackberry toestellen in ons telefoon-overzicht!

Tags: , ,