Eerste Blackberry 10 toestel met toetsenbord pas in 2013?

Zit je te wachten op een gloednieuwe Blackberry met toetsenbord? Dan moet je mogelijk nog wel even wachten want volgens geruchten gaat die telefoon pas begin 2013 het licht zien.

RIM is druk bezig met Blackberry 10, een gloednieuw besturingssysteem dat het merk nieuw leven in moet blazen. Eerst zou het systeem nog vóór de zomer uitkomen, toen is dat uitgesteld naar eind 2012 en nu is er het gerucht verschenen dat de eerste Blackberry met toetsenbord pas begin 2013 uitkomt. N44B heeft een interne presentatie-slide getoond waarop twee Blackberry’s te zien zijn, namelijk de N-series (codenaam Nevada) en L-series (codenaam London). Het N-series toestel moet in kwartaal 1 van 2013 uitkomen. Deze Blackberry zou aanzienlijk dunner moeten zijn dan de huidige Blackberry’s met toetsenbord. Het scherm heeft een schermresolutie van 720×720 en een breedte van 53mm. In eerste instantie zal OLED technologie gebruikt worden voor het scherm, maar later wordt dit mogelijk omgezet naar LCD.

Blackberry 10 toestel slideHet eerste L-serie toestel zal een scherm hebben met een resolutie van 768×1280 dat 55mm breed is en dit toestel moet eind dit jaar uitkomen. Volgens de Blackberry fansite N4bb.com is het scherm van de eerste L-serie Blackberry een stuk beter dan die van de iPhone 4S. Ook kan het bij beide toestellen zomaar zijn dat de algemene vorm nog wat verandert.

Bron: N4bb.com


Tags: , , , , ,