BlackBerry Z10 specificaties lekken uit

Aan de hand van trainingsmateriaal voor winkelpersoneel zijn de eerste specificaties voor een BlackBerry 10 toestel uitgelekt. Het betreft de BlackBerry Z10, een toestel zonder toetsenbord maar met indrukwekkende specificaties!

BlackBerry Z10: klein toestel met indrukwekkende specificaties

BlackBerry10-voorkantTrainingsmateriaal voor winkelpersoon heeft de specificaties van de BlackBerry Z10 onthuld. Dit is een van de eerste nieuwe toestellen op het BlackBerry 10 besturingssysteem en zal, in tegenstelling tot de X10, geen fysiek toetsenbord hebben. De BlackBerry Z10 heeft een 4,2 inch IPS-scherm met een resolutie van 1280×768 pixels. Qua werkgeheugen zou er 2GB aanwezig zijn omdat BlackBerry 10 zich onder andere richt op multitasking. Qua processor ligt het aan de versie van de Z10 wat je in je toestel zult vinden. Zo zullen er een 3G en 4G versie uitkomen. De 3G versie bevat een Omap 4470 van Texas Instruments en de 4G versie bevat de populaire Snapdragon S4 Plus van Qualcomm. Beide processors zijn dual-core en draaien op 1,5GHz.

BlackBerry 10-toestellen in maart naar Nederland

Op 31 januari zal RIM BlackBerry 10 inclusief de eerste toestellen officieel presenteren aan de buitenwereld. In de twee maanden daarna moeten de toestellen wereldwijd verkrijgbaar zijn. In maart komen de BlackBerry Z10 en X10 waarschijnlijk uit in Nederland waarbij de Z10 mogelijk een adviesprijs meekrijgt van 799,99 Canadese dollar, wat omgerekend ongeveer 600 euro is. Een behoorlijk forse prijs dus, maar de eerste previews zijn enthousiast en de specificaties zijn dik in orde!

Meld je aan voor de BlackBerry Z10 alert en blijf op de hoogte van acties!

Tags: , , ,