Kan Blackberry de concurrentie bijbenen?

De aankondiging van Windows Phone 8, de Nokia Lumia 920, Android 4.1, de Samsung Galaxy S3, de Sony Xperia T, de iPhone 5, iOS6 en tal van functies, features en andere mogelijkheden. Maar hoe zit het nou met Blackberry? Missen die nu hopeloos de boot?

Concurrentie gaat als een trein, Blackberry blijft achter

Blackberry 10 aankondigingMet al die aankondigingen van de afgelopen tijd moet RIM, de fabrikant van Blackberry, zich toch wel achter de oren krabben. Een nieuwe Android versie, een nieuwe Windows Phone versie, een nieuwe iOS versie, nieuwe toestellen, nieuwe functies, dunnere en grotere schermen en ga zo maar door. En wat heeft RIM laten zien? Niet veel en vooral niks speciaals. De concurrentie gaat met flinke stappen vooruit en RIM kan dat bij lange na niet bijbenen. Gaan de nieuwe Blackberry’s stembesturing ondersteunen? Hebben ze camera’s die geweldige foto’s en filmpjes kunnen maken? Is er ondersteuning voor draadloos opladen? Is het besturingssysteem innovatief en vernieuwend? Allemaal vragen waar we nu nog geen duidelijke antwoorden op hebben terwijl de concurrentie hier al wel antwoorden op heeft. Ook is het zo dat Blackberry de afgelopen tijd flink heeft moeten inboeten op hun marktpositie.

Blackberry maakt ondanks alles nog altijd kans op succes

Blackberry OS 10Uiteraard is het vlammetje van Blackberry nog niet gedoofd. Er is nog altijd een trouwe aanhang en Blackberry 10 ziet er als besturingssysteem een stuk beter uit dan het huidige systeem. De nieuwe toestellen zien er ook prima uit en waarschijnlijk worden de touchscreen toestellen met een groot scherm een stuk beter dan de huidige Blackberry Torch-toestellen. Wel moet Blackberry met iets speciaals komen wil het de markt terug kunnen veroveren. De eerste Blackberry 10 toestellen worden begin 2013 verwacht.


Tags: , , , , ,