BlackBerry laat iets van BlackBerry 10 zien

Tijdens een speciaal BlackBerry evenement in Amsterdam is er wat meer getoond van het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10. Het evenement, genaamd ‘BlackBerry 10 Jam World Tour’ gaat de hele wereld rond om BlackBerry 10 te promoten.

BlackBerry 10 ‘not quite ready yet’

De BlackBerry 10 jam startte met een nummer gebaseerd op ‘The Waiting is the Hardest Part‘ van Tom Petty. Een toepasselijk nummer want het lange wachten is juist datgene dat BlackBerry niet bepaald kan gebruiken. In het aangepaste nummer zaten teksten als ‘BlackBerry 10 will be state-of-the-art‘, ‘UI is looking pretty sharp‘, ‘It’s Not. Quite. Ready. Yet.’ en ‘Android and iOS they are no good for‘. De video is helaas niet online te zien omdat die niet gefilmd mocht worden, maar de tekst zegt alles: BlackBerry wordt 10 wordt een modern besturingssysteem met een mooie strakke interface en Android/iOS zijn niet goed genoeg.

B10 JamBlackBerry 10 voelt snel en vloeiend aan

Dan het systeem zelf. We moeten even afgaan op de ervaring van Mobilecowboys, maar zij zijn onder de indruk van het systeem. Het zou allemaal erg snel aanvoelen zonder laadtijden. Ook is het mogelijk om tussen apps te wisselen door een app naar de zijkant te vegen of ‘swipen’. Ook dat werk snel en soepel in de demo. Een andere mooie functie van BlackBerry 10 is het voorspellen van woorden wanneer je het onscreen toetsenbord gebruikt. In plaats van voorspellingen boven het toetsenbord worden voorspellingen op basis van waarschijnlijkheid weergegeven boven bepaalde toetsen. BlackBerry zelf heeft vijf fundamenten voor de ontwikkeling van BlackBerry 10: multi-tasking, ‘cinematic’ ervaring, content is koning, vloeiende workflow, momenten van charme. Deze fundamenten moeten van BlackBerry weer een grote speler maken.

BB10-fundamentenBlackBerry zorgt goed voor app-ontwikkelaars

Ook app-ontwikkelaars zijn goed bediend tijdens het evenement. Zonder apps zal je systeem nooit succesvol worden en dat weet BlackBerry. Daarom zijn er ook ontwikkeltools vrijgegeven zodat er apps ontwikkeld kunnen worden met de ‘Native SDK’, ‘WebWorks’, ‘Adobe AIR’ en ‘Java Android Runtime’. Genoeg keuze voor ontwikkelaars om apps te ontwikkelen, en dat is alleen maar positief!

BB10-OntwikkelaarsBron: MobileCowboys


Tags: , ,