Live Lock Screen voor Windows Phone te downloaden

Vorige week heeft Microsoft een bèta uitgebracht van de Live Lock Screen-app voor Windows Phone. Eerder gaf het bedrijf al aan dichtbij een release te zitten, maar gebruikers kunnen nu alvast aan de slag met een vroege versie.

De Live Lock Screen bèta, wat kun je verwachten?

Live-Lock-Screen-app-logoVrijdag bracht Microsoft de Live Lock Screen-app uit (bèta-versie) voor Windows Phone en direct waren er veel gebruikers die even uit gingen proberen. Wij gingen er ook even mee aan de slag, want we waren wel benieuwd naar deze app waar we al veel interessante dingen hadden gehoord. De hamvraag is echter: brengt de app echt spectaculaire lock screens naar Windows Phone of niet?

Momenteel zijn er zes ontwerpen waar je uit kunt kiezen en allemaal laten ze de tijd en datum op een andere manier zien. Ook kun je zelf een achtergrond kiezen of een egale kleur, of je kunt kiezen voor Bing-achtergronden. Qua opties dus een beetje karig op het moment.

Live-Lock-ScreenAls je je ontwerp gekozen hebt en je vergrendelt je telefoon, om het daarna weer te ontgrendelen, krijg je je nieuwe lock screen te zien en als je vervolgens met je vinger over het scherm gaat krijg je een animatie te zien. Zo is er een lock screen waarbij de tijd en datum uit elkaar schuiven, eentje waarbij een aparte klok meedraait, eentje waarbij de klok achter de achtergrond verdwijnt en bij de overige ontwerpen verdwijnt de tekst langzaam.

Wat vindt GSMacties.nl er van?

Het is goed dat de app nog in bèta is want het is absoluut nog niet af. De ontwerpen zijn niet heel erg hoogstaand en missen nog een beetje het uniforme Windows Phone-gevoel. Ook is de app merkbaar trager dan het standaard lock screen. Zelf hadden we ook graag wat meer aanpassingsmogelijkheden gezien, maar dat komt mogelijk later nog.

We verwachten dat Microsoft veel van de kritiek uiteindelijk wel weg zal werken en Rudy Huyn, een van de ontwikkelaars, is doorgaans vrij snel (en goed) als het aankomt op het luisteren naar het publiek en doorvoeren van updates. Voor nu is de app echter een goed begin, maar is er nog veel te doen om er een echt uniek iets van te maken.

Wat vindt het grote publiek er van?

Dankzij de wonderen van het internet kunnen we nu ook zien wat de publieke opinie is, en dat is precies wat wij even hebben gedaan! Op WPCentral is er een topic geopend waarin mensen hun beklag kunnen doen en Rudy Huyn zegt de kritiek te lezen.

Ene crise zegt dat de app traag is en de ontwerpen ongeïnspireerd. Poiman geeft ook aan de te kiezen lock screens ondermaats te vinden qua ontwerpen. Dlalonde geeft aan teleurgesteld te zijn maar dat het waarschijnlijk mede komt door de gigantische hype rondom de app. En zoals die reacties zijn er velen. Mensen geven wel aan te snappen dat het een bèta-app is, en dat ze begrijpen dat de randjes nog wat ruw zijn.

Bron: WP Central forum


Tags: , , , , ,