Windows Phone 8.1 krijgt snel nieuw lockscreen

Samen met Windows Phone 8.1 zou een nieuw soort lockscreen uitgebracht worden, maar dat liep net even wat anders. Het lockscreen had wat vertraging opgelopen en Joe Belfiore heeft nu aangegeven dat we het snel kunnen verwachten.

Windows Phone 8.1 krijgt binnenkort nieuw lockscreen

windows-phone-lockscreenMomenteel is het lockscreen van Windows Phone 8.1 niks bijzonders. Je veegt het scherm omhoog en de klus is geklaard. Net zoals je bij de iPhone naar rechts veegt en bij Android diverse richtingen hebt (afhankelijk van de fabrikant) om heen te vegen. Al een hele tijd geleden is er echter een nieuw soort lockscreen voor Windows Phone 8.1 getoond, en veel gebruikers werden vrij snel enthousiast over deze extra feature. Helaas is het lockscreen nog niet uitgebracht. Hieronder zie je een video waarin Joe Belfiore kort het lockscreen laat zien.

De lockscreen-app zou flink wat opties met zich mee moeten brengen die betrekking hebben tot het personaliseren van het lockscreen. Dat personaliseren kan met animaties, informatie, en hoe alles weergegeven wordt. Veel is er nog niet over bekend maar het ziet er sowieso interessant uit!

Joe Belfiore van Microsoft heeft nu gezegd dat we de app snel kunnen verwachten.


Zoals te lezen is heb je wel minimaal 1GB werkgeheugen nodig voor de lockscreen-app, maar mogelijk komt er in de nabije toekomst nog een update voor apparaten met 512MB werkgeheugen.


Tags: , , , , ,