Vernieuwingen Windows Phone 8.1 vroegtijdig gelekt

Als eerdere geruchten kloppen komt Windows Phone 8.1 in mei uit maar Microsoft houdt de kaken vooralsnog stijf op elkaar wat betreft de vernieuwingen in de update. Er is nu echter een hele lijst vernieuwingen uitgelekt.

Ontwikkelaars doen boekje open over Windows Phone 8.1

Windows Phone 8Mogelijk wordt Windows Phone 8.1 tijdens de Build 2014-persconferentie in april aangekondigd, maar Microsoft heeft de ontwikkelsoftware al uitgebracht voor enkele ontwikkelaars. Die ontwikkelaars mogen niks over Windows Phone 8.1 zeggen maar daar hebben ze zich niet aan gehouden. Het gevolg is dat er een hele waslijst aan nieuwe functies en opties uitgelekt is, inclusief een video die de update demonstreert. Voor de volledige lijst met nieuwtjes moet je even naar WPCentral.com gaan want om het overzichtelijk te houden hebben wij even de meest interessante dingen eruit gepikt.

– De mogelijkheid audio en video te bewerken, inclusief audio- en video-effecten. Ook is er de mogelijkheid voor slow motion video
– Windows Phone 8.0 kan geen apps draaien die voor Windows Phone 8.1 bedoeld zijn, hiervoor moet je updaten
– Er is een Youtube-app aanwezig
– Je kunt de kleur van de navigiation bar aanpassen
– De mogelijkheid te kiezen wat er moet gebeuren als je een USB-kabel aansluit
– Een nieuwe interface van de camera, vergelijkbaar met Windows 8.1
– De ’terug’-knop sluit de app niet af maar zet hem inactief
– Het is mogelijk apps te installeren op een SD-kaartje
– Het Action Center kan geopend worden door naar beneden te vegen van boven naar beneden
– Een verbeterd toetsenbord
– Auto-updates voor apps

Bovenstaande is een klein gedeelte van de volledige lijst en zelfs die lijst is waarschijnlijk nog niet helemaal compleet. Zo is het Action Center niet aanwezig en ook zaken die met Bing te maken hebben werken nog niet. Er zitten echter een hoop zaken in waar al lang om gevraagd werd door Windows Phone-gebruikers, zoals apps installeren op een SD-kaartje. Daarnaast zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd voor bestaande functies waardoor alles nog soepeler en sneller zou moeten werken. De lijst maakt ons in ieder geval nieuwsgierig naar de volledige lijst van vernieuwingen en verbeteringen in de uiteindelijke versie van Windows Phone 8.1.

Bekijk en vergelijk diverse Windows Phone-toestellen op GSMacties.nl!

Video laat Windows Phone 8.1 zien

Naast de lijst met nieuwe functies is er ook een video online gezet waarin die zaken getoond worden. In de video zie je Windows Phone 8.1 in een emulator (software op een computer om andere besturingssystemen uit te testen).


Tags: , , , , , , ,